Δημιουργούμε Ντοκιμαντέρ για την Κηφισιά
Πολιτισμός

Δημιουργούμε Ντοκιμαντέρ για την Κηφισιά

Να δημιουργήσουν ντοκιμαντέρ για την Κηφισιά καλεί τους μαθητές σχολείων της πόλης ο Δήμος Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης, προτείνουν στους πολίτες τη δημιουργία μίας ταινίας (ντοκιμαντέρ) για την Κηφισιά, με πρωταγωνιστές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εσάς, δημοσιογράφοι, ερευνητές, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, συνθέτες, μοντέρ, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, αθλητές, οι μαθητές των σχολείων μας, που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας. Ποιοι είναι οι καλύτεροι για να αναδείξουν την πορεία της πόλης μας από την αρχαιότητα έως σήμερα και να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που την αναγάγουν σε μία ξεχωριστή πόλη…».

Ντοκιμαντέρ για την Κηφισιά - Αφίσα«Kάθε γωνιά  της πόλης μας, έχει  μία δική της ιστορία να αφηγηθεί από την άλλη, είναι η ιδανική επιλογή για κατοικία, για ψυχαγωγία και  επαγγελματική έδρα καθώς συγκεντρώνει μοναδικά χαρακτηριστικά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εκπαιδευτική δράση που προτείνει ο Δήμος Κηφισιάς απευθύνεται σε μαθητές κυρίως Λυκείων και στοχεύει:

Α) Να ευαισθητοποιήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές – τους εφήβους της πόλης μας σε θέματα της ιστορίας του τόπου τους.

Β) Να εμφυσήσει στις μαθήτριες και τους μαθητές  την διάθεση και την ανησυχία για αναζήτηση και έρευνα.

Γ) Να δημιουργήσει στους συμμετέχοντες το αίσθημα ότι ανήκουν σε ένα ενιαίο Δήμο ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία  κατοικούν.

Δ) Να ενισχύσει το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας και την διάθεση για δημιουργία με έναν στόχο που προάγει την πόλη που ζούμε και αγαπάμε.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή πρωτότυπου οπτικοακουστικού έργου με θέμα την ιστορία του Δήμου Κηφισιάς μέσα από τα μάτια των παιδιών, που θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο!

Κατάθεση συμμετοχών έως 8 Απριλίου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet