Ενθουσίασε το κοινό η 2η συναυλία «Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά»
Πολιτισμός

Ενθουσίασε το κοινό η 2η συναυλία «Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συναυλία κλασικής μουσικής, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» και το «ΦΟΡΟΥΜ για την Κηφισιά», σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά».

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Ιάπωνα συνθέτη Takashi Yoshimatsu, τον «συνθέτη των πουλιών», όπως τον αποκαλούν.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την «Congaragarian Rhapsody» (ανάμικτη μουσική κλασικών αριστουργημάτων – βασισμένη στα έργα των Beethoven, Brahms, Prokofiev, Verdi, Dvořak, Mozart, J. Strauss, Rossini, Bizet, Tchaikovsky, Borodin, Mendelssohn, Rimsky Korsakov, Bach, Puccini, Holst) – για φλάουτο, βιολί, τσέλο και πιάνο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μεταγραφές για πιάνο αριστερό χέρι των Schubert /Yoshimatsu και Caccini/ Yoshimatsu (Ave Maria) και προσωπικές συνθέσεις του Takashi Yoshimatsu για σόλο πιάνο, κιθάρα και φλάουτο, σαξόφωνο και πιάνο κ.λπ.

Το κοινό έμεινε κατενθουσιασμένο από τους μουσικούς, χειροκροτώντας τους θερμά μετά το τέλος κάθε κομματιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος αντί για  χαιρετισμό διάβασε την ευχαριστήρια επιστολή του Takashi Yoshimatsu προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» Φραντσέσκο Βιανέλλο, ο οποίος παρουσίασε τους ταλαντούχους μουσικούς και σολίστες, η μουσικός και πιανίστα Τατιάνα Μανωλίδου και η μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου, η κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς Λάουρα Αλιμπράντη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Κική Αυγουστάτου και Παναγής Καλατζής.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet