Το 20ο «Σεργιάνι στην Παράδοση» διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς
Πολιτισμός

Το 20ο «Σεργιάνι στην Παράδοση» διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωση «Σεργιάνι στην Παράδοση», τιμώντας έτσι τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακού χορού του Δήμου.

Επίσης διοργανώνει για πρώτη φορά συνάντηση χορευτικών συλλόγων με τίτλο: «1ο Αντάμωμα – Η Κηφισιά στους δρόμους της παράδοσης».

Πρόσκληση στο 20ο Σεργιάνι στην ΠαράδοσηΤο Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το «Σεργιάνι στην Παράδοση», στο οποίο συμμετέχουν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα με παρουσία ζωντανής ορχήστρας.

Συμμετέχει το συγκρότημα του Γιώργου Κωτσίνη με μουσικούς τον Γιώργο Κωτσίνη (κλαρίνο), τον Μανώλη Κοττόρο (βιολί), τον Θωμά Κωνσταντίνου (λαούτο) και τον Μιχάλη Μπακάλη (κρουστά).

Επίσης παίρνουν μέρος: το κρητικό συγκρότημα με μουσικούς τους Ιωάννη Κακουδάκη (λύρα κρητική) και Νίκο Κακουδάκη (λαούτο) και το ποντιακό συγκρότημα των μουσικών Γιάννη Μιχαηλίδη (ποντιακή λύρα) και Κώστα Πασαδέλη (νταούλι).

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το «1ο Αντάμωμα – Η Κηφισιά στους δρόμους της παράδοσης» όπου θα χορέψει το επίλεκτο χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Κηφισιάς με δασκάλα την κα Δέσποινα Σκέρλου και θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά τα εξής χορευτικά συγκροτήματα:

1) Χορευτική ομάδα ΚΕΔΩ Καπανδρίτι

  • Υπεύθυνος Χοροδιδάσκαλος: Ερρίκος Βένγκας

2) Χορευτική ομάδα «Έρευνα» Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας

  • Πρόεδρος: Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς (σύμβουλος)
  • Χοροδιδάσκαλος: Χριστίνα Δρίβα

3) Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Αρτάκης «Παναγιά Φανερωμένη»

  • Πρόεδρος: Θεόδωρος Γιαννακάρας
  • Χοροδιδάσκαλος: Ευάγγελος Γιαννακάρας

4) Δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑ

  • Υπεύθυνη χορευτικών του Δήμου: Στέλλα Κονιτοπούλου

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) με ώρα έναρξης 20:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet