Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς 44χρονος Έλληνας, μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές
Κηφισιά

Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς 44χρονος Έλληνας, μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, 44χρονος Έλληνας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες που διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας.

Ο 44χρονος, μετά από αναζητήσεις των δραστών που το μεσημέρι της ίδιας μέρας προσέγγισαν ηλικιωμένη και με τη μέθοδο της απασχόλησης, εισήλθαν στην οικία της και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και κάρτα τραπέζης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και προσήχθη στο Τ.Α. Κηφισιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουλίου του 2020.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία τους, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε υποομάδες, με το πρόσχημα πώλησης φρούτων, προσέγγιζαν οικίες που διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Στη συνέχεια ένα εκ των μελών απασχολούσε το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι δίχως να γίνονται αντιληπτοί, εισέρχονταν εντός των οικιών και αφού ερευνούσαν επισταμένως όλους τους χώρους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα και κοσμήματα. Άλλο μέλος, που ήταν επιφορτισμένο με τον ρόλο του οδηγού και του «τσιλιαδόρου», παρέμενε πλησίον του σημείου, εντός του οχήματος, σε ετοιμότητα να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον πέντε περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet