Τη συνεργασία των πολιτών ζητεί ο Δήμος Κηφισιάς για την απομάκρυνση επικίνδυνων δένδρων και κλαδιών
Κοινωνία

Τη συνεργασία των πολιτών ζητεί ο Δήμος Κηφισιάς για την απομάκρυνση επικίνδυνων δένδρων και κλαδιών

Χιλιάδες τόνοι κορμών και κλαδιών βρίσκονται στους δρόμους του Δήμου Κηφισιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα, συλλέγοντας περίπου 100 φορτηγά κάθε ημέρα με κορμούς δένδρων και κλαδιών, ενώ την προηγούμενη περίοδο συνέλλεγαν 30-40, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ταυτοχρόνως, ζητεί τη συνεργασία όλων των πολιτών στην επιχείρηση απομάκρυνσης δένδρων και κορμών, σημειώνοντας: «Λογικό είναι οι πολίτες να κλαδεύουν και να καθαρίζουν τις αυλές τους, μετά το πρωτοφανές φαινόμενο,  ωστόσο δεν πρέπει  να  εναποθέτουν στον δρόμο τα πράσινα απορρίμματα μόλις τα συνεργεία του Δήμου τον έχουν καθαρίσει».

Όλες αυτές τις μέρες τόσο η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, με τη συνδρομή ιδιωτών (που προσέλαβε ο Δήμος) και της Περιφέρειας Αττικής, όσο και η διεύθυνση Πράσινου, που επιχειρεί και εκείνη με καλαθοφόρα οχήματα και αλυσοπρίονα μαζί με ιδιώτες, εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν τονίζει η δημοτική αρχή. Προσθέτει δε ότι τα συνεργεία της Καθαριότητας επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, με 10 φορτωτές-JCB, 6 Bobcat, 3 αρπάγες  και 17 φορτηγά.

Οι κορμοί και τα σπασμένα κλαδιά που συλλέγονται πολτοποιούνται και αξιοποιούνται για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού.

Στον Δήμο, επίσης, εργάζονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που κλαδεύουν δένδρα σε σημεία πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά από τους πολίτες:

1. Να κρατούν τα πράσινα απορρίμματα στους κήπους τους και κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημότη (τηλ. 213 2007272 και 210 6200145, ώρες 8.00-14.00) να τα βγάζουν στον δρόμο σε χώρο που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και όχι στο πεζοδρόμιο.

2. Να ελέγξουν προσεκτικά τα δένδρα εντός της ιδιοκτησίας τους και εάν κρίνονται επικίνδυνα για πτώση, να επικοινωνήσουν με μηχανικό που μπορεί να εκδώσει τη σχετική άδεια («μικρής κλίμακος», χωρίς έγκριση από τον Δήμο).

3. Να κάνουν έλεγχο στις αυλές τους για επικίνδυνα κλαδιά και να προβούν στην κοπή τους. Για την κοπή κλαδιών δε χρειάζεται άδεια.

4. Να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημάρχου (κ. Νοταροπούλου/τηλ. 213 2007253 και ώρες 8.00-14.00) σε περιπτώσεις όπου τα επικίνδυνα κλαδιά γειτνιάζουν με καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο πλήρης καθαρισμός των πόλεων μας και η απομάκρυνση επικίνδυνων δένδρων και κλαδιών θα χρειαστεί την υπομονή και τη συνεργασία όλων μας. Σας θέλουμε συμμάχους στη μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης της φυσικής καταστροφής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet