Αντ. Χαριτάκης: Σε «βαθύ κώμα» ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Αθλητισμός

Αντ. Χαριτάκης: Σε «βαθύ κώμα» ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Τους τελευταίους 14 μήνες η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη  με τον αόρατο εχθρό που λέγεται Covid-19. Το συγκεκριμένο γεγονός, πέρα από τα δεινά που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν τους ΟΤΑ, έγινε εφαλτήριο κινητοποίησης, δράσης, εφευρετικότητας όσον αφορά τις δομές και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες», όπως αναφέρει το τακτικό μέλος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Αντώνης Χαριτάκης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Χαριτάκης σημειώνει:

Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει καταρτήσει κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση των ελεύθερων-κοινόχρηστων χώρων και την δημιουργία νέων αθλητικών και πολιτιστικών δομών δίνοντας έτσι επιπλέον επιλογές στους πολίτες. 

Η ελλιπής έως ανεπαρκής συντήρηση των ήδη υπάρχοντων δομών δημιουργεί προβλήματα στους δημότες. Θέλοντας να γίνω πιο σαφής ενδεικτικά αναφέρω:

  1. Το Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία προς την αξιοποίησή του με αποτέλεσμα τα κόστη συντήρησης να έχουν εκτοξευθεί.
  2. Το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης έχει περιέλθει σε άθλια κατάσταση με ευθύνη της διοίκησης και της αδιαφορίας που έχει δείξει για το συγκεκριμένο θέμα.
  3. Η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να αξιοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους, με τρανό παράδειγμα την μη αξιοποίηση του αμφιθεάτρου που βρίσκεται στο Ηλιακό Χωριό, όπου με πολύ μικρό κόστος θα μπορούσαμε να έχουμε μία ακόμα άρτια λειτουργική δομή για τον Δήμο και τους δημότες μας.

Θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από άλλους δήμους που  με ελάχιστο κόστος μετατρέπουν τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε κλειστά.

Θα μπορούσε κάλλιστα ο πολυχώρος του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση (πισίνα) να μετατραπεί σαν ένα «mini Σταύρος Νιάρχος», με προτεραιότητα την καινοτομία των πολιτών και την νεολαία παρά να δημιουργηθεί μια ακόμα καφετέρια.

Προτείνουμε δε, στον Δήμο να έρθει σε συνεννόηση με ιδιώτες που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις για να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους ή τα σωματεία.

Επιπλέον, προτείνουμε και ευχόμαστε από εδώ και στο εξής η διαχείριση των εγκαταστάσεων του Δήμου να γίνεται με διαφανή κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης ο Δήμος Μπροστά+  και τα στελέχη του έχουν προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό στις παρακάτω προτάσεις:

  • Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό (ειδικά στην τεχνική υπηρεσία).
  • Αναζήτηση και εύρεση πόρων για την αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών δομών, με χρηστή αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και εξοπλισμού με σκοπό την άμεση μείωση περιττών δαπανών.
  • Δημιουργία δίκαιου πλαισίου που θα βασίζεται σε κανόνες και αντικειμενικά κριτήρια.
  • Κατάλληλη επιλογή στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις και διάθεση για προσφορά στα νομικά πρόσωπα με έμφαση τον αθλητισμό, την παιδεία και την τρίτη ηλικία.

Εν κατακλείδι, είναι σαφές και προαπαιτούμενο η κοινωνία και ο πολίτης να θέλει να δει έναν Δήμο εντελώς διαφορετικό, καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον με κέντρο τον δημότη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet