Γ. Θεοδωρακόπουλος: ‘Εγινε η παραλαβή του έργου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, αλλά…
Αθλητισμός

Γ. Θεοδωρακόπουλος: ‘Εγινε η παραλαβή του έργου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, αλλά…

Κλειστές παραμένουν για τους πολίτες οι πισίνες του έργου ανάπλασης του Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση και δεν έχει γίνει διαγωνισμός για τη λειτουγία του αναψυκτηρίου, παρά τη διοικητική παραλαβή του έργου, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: ‘Εγινε η… παραλαβή του έργου, αλλά οι πισίνες είναι κλειστές και το αναψυκτήριο χωρίς διαγωνισμό

Όπως μας ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος έκανε τελικά τη διοικητική παραλαβή των έργου στο Ο.Τ. 9 (Οικοδομικό Τετράγωνο 9) της Λυκόβρυσης το οποίο μελετήθηκε το 2004 και δημοπρατήθηκε το 2010.

Δυστυχώς όμως αυτό το έργο, αν και παραλήφθηκε επισήμως, δεν δίνεται ακόμα για χρήση, προφανώς γιατί δεν είναι ακόμα… έτοιμο και ασφαλές για δημόσια χρήση. Κάτι που επεσήμανε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011: «Ειλικρινά δημιουργούνται πολλά ερωτήματα γι΄ αυτή την κατάσταση την ώρα που όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας και ιδιαιτέρως της Λυκόβρυσης, που έχουν πληρώσει ένα μεγάλο χαράτσι για την κατασκευή του, περίμεναν ότι αυτό το καλοκαίρι θα έπεφταν τα ελενίτ της περίφραξης και οι δύο πισίνες, η 25άρα και η 12μετρη παιδική, θα λειτουργούσαν. Όπως και το αναψυκτήριο, για το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Τόσα χρήματα έχουν πληρώσει…» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι θα κάνουν ακόμα υπομονή. Κι ας έχουν περάσει 14 χρόνια από το ξεκίνημα».

Το έργο προϋπολογισμού 14.236.000 ευρώ ανατέθηκε το 2014 (Φεβρουάριος) στην εταιρεία ΕΡΓΟΣΥΝ με έκπτωση μόλις 19%, και  με ορίζοντα να ολοκληρωθεί σε δύο έτη, δηλαδή στις 25 Φεβρουαρίου 2016. Όμως ακόμα δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι πολίτες ούτε και μετά τη λήξη των πέντε παρατάσεων που δόθηκαν με συνέπια η τελευταία προθεσμία να πάει στις 30 Απριλίου 2018.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Στο κόστος των 11,5 εκατομμυρίων του έργου και των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, δηλαδή σε ένα σύνολο 16 εκατομμυρίων έρχονται τώρα να προστεθούν οι (μεγάλες) επί πλέον απαιτήσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έγκυρη ενημέρωση που είχε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης Συμμαχία Πολιτών, οι απαιτήσεις αυτές ανέρχονται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την ακρίβεια 1.070.000. Το κακό είναι ότι το οποιοδήποτε επί πλέον ποσό είναι σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου μας και όχι της Περιφέρειας η οποία έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου.

Ένα άλλο ανοικτό ζήτημα για τον Δήμο μας είναι η επιστροφή του ποσού που παρακράτησε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης όταν η Περιφέρεια ανέλαβε να πληρώνει αυτή, πέρα του 70% και το υπόλοιπο 30% του έργου. Κι ενώ η Περιφέρεια ανέλαβε τις υποχρεώσεις της από τον Ιούλιο του 2016 ο Δήμος εισέπραττε το «χαράτσι» έως την άνοιξη του 2017.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε και πάλι το θέμα της επιστροφής στους κατοίκους της Λυκόβρυσης αυτών των χρημάτων, αλλά απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου δεν πήρε. «Δεν έχετε δικαίωμα να μην επιστρέψετε αυτά τα χρήματα στους κατοίκους. Εμείς δεν θα αφήσουμε το ζήτημα να περάσει. Γι΄ αυτό και θα επανέλθουμε» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet