Δ. Κωνστάντος: Αποδεκτή η οικονομική στήριξη από το Μαρούσι για το δημοτικό στάδιο
Αθλητισμός

Δ. Κωνστάντος: Αποδεκτή η οικονομική στήριξη από το Μαρούσι για το δημοτικό στάδιο

Θέση επί του θέματος των απαραίτητων έργων ανακατασκευής στο δημοτικό στάδιο Πεύκης παίρνει ο κ. Δημήτρης Γ. Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Δ. Κωνστάντος χαρακτηρίζει ως “αποδεκτή λύση” την καταβολή από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου ποσού 50.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, με αντάλλαγμα τη χρήση του σταδίου από σωματεία του εν λόγω Δήμου, κάτι που συμβαίνει και σήμερα, όπως παρατηρεί.

Ακολουθεί η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης για το θέμα:

Καθήκον, προτεραιότητα και ευθύνη όλων μας, είναι η θετική συστράτευση για την άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η ανταποδοτική συνεργασία σε όρους οικονομικής ενίσχυσης από τον Δήμο Αμαρουσίου, ως αντάλλαγμα για την υφιστάμενη χρήση του σταδίου από σωματεία του γειτονικού Δήμου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διάθεση 50.000€ για τη βελτίωση των αποδυτηρίων και την αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωνιστικού ταρτάν συνιστά μια αποδεκτή λύση άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας, με δεδομένο ότι δεν αλλοιώνεται η καθημερινή λειτουργία και διασφαλίζεται το δικαίωμα πρόσβασης στον μαζικό και ελεύθερο αθλητισμό των συμπολιτών μας.

Η διαβεβαίωση από το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, στο οποίο ανήκει το στάδιο, ότι οι εργασίες αυτές δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα, γραφειοκρατικό ή άλλου είδους, στην αναμενόμενη μελέτη της Περιφέρειας, ενισχύει τα θετικά στοιχεία της συγκεκριμένης επιλογής. Είναι λογικό, εφόσον σωματεία του Δήμου Αμαρουσίου χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, να συνεισφέρει ο όμορος Δήμος οικονομικά για τη συντήρησή του. Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει ήδη και να περιγράφεται σε αναλυτική προγραμματική σύμβαση μακροχρόνιου χαρακτήρα.

Σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, η εφαρμογή της μελέτης της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του σταδίου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 500.000€, αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Αυτό το νόημα είχε και η επίσκεψη, μαζί με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Μαρία Γώγου και Μανόλη Πάγκαλου, στον αντεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργο Καραμέρο, όπου ζητήσαμε και λάβαμε τη διαβεβαίωσή του, για τάχιστη, εντός ολίγων εβδομάδων, ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών και άλλων προεργασιών και υπερψήφιση της μελέτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην παρούσα φάση θεωρούμε ότι προέχει η δημιουργική και θετική συστράτευση όλων μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που φαίνεται να έχει ήδη αποτελέσματα. Οι σοβαρές και πρόδηλες ευθύνες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μπορούν και πρέπει να αποδοθούν όταν έχει επιτευχθεί το πρωτεύον, δηλαδή η προσφορά στους συμπολίτες μας και στα αθλητικά σωματεία ενός υποδειγματικού σε όλα τα επίπεδα αθλητικού χώρου. Η ουσιαστική συνεργατική και συνενωτική διάθεση χαρακτηρίζει και προσδιορίζει κάθε σχετική πρωτοβουλία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet