Δ. Κωνστάντος: Το σκάκι «υπό διωγμόν» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αθλητισμός

Δ. Κωνστάντος: Το σκάκι «υπό διωγμόν» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Υπό διωγμόν» είναι το σκάκι στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνεται:

Το σκάκι «υπό διωγμόν»! Το ΚΟΙΠΑΠ, ο Σύλλογος «Αριστοτέλης» και ο Α.Ο. Πεύκης

Παρακολουθώντας ως θεατής τη Δευτέρα και την Τρίτη τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο νομικών προσώπων του Δήμου, ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, τα αρνητικά, τα ανούσια, τα κουτσομπολιά, τα ευκαιριακά και οι αποφάσεις με δύο μέτρα και σταθμά, υπερτερούν δυστυχώς της θεσμικής υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον Δήμο και τους συμπολίτες μας. Όση καλή προαίρεση και να διαθέτεις το θεσμικό έλλειμμα είναι τεράστιο.

Αιφνιδιάστηκα δυσάρεστα γιατί το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ αρνήθηκε την παραχώρηση του ΚΑΠΗ της Άνω Πεύκης στη σκακιστική ομάδα του Α.Ο. Πεύκης παρά την προσωπική διαβεβαίωση του δημάρχου κ. Αναστάσιου Μαυρίδη στη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και τη θετική εισήγηση της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Άννας Ασπραδάκη.

Εξεπλάγην αρνητικά γιατί ανάμεσα στα επιχειρήματα για την απόρριψη, αναφέρθηκε από μέλη του Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ (κ.κ. Μαμαλάκη Μαριάννα, Κυλάφη Γιούλα και Λογαρά Ξένια) ότι ο σύλλογος «Αριστοτέλης» που χρησιμοποιεί το ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης για τη σκακιστική του ομάδα παραδίδει την αίθουσα σε ακαταστασία, βρώμικες τουαλέτες κ.λπ. κάτι που από την προσωπική μου παρουσία και αντίληψη μπορώ να διαψεύσω κατηγορηματικά. Μάλιστα προτάθηκε από την κα Μαμαλάκη και η αποστολή αυστηρής επιστολής συμμόρφωσης προς τονσύλλογο.

Ουσιαστικά τεκμηριώθηκε η αρνητική στάση απέναντι στη σκακιστική κοινότητα και η περαιτέρω υποβάθμιση του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ερωτηματικά σε πολλά επίπεδα δημιουργεί και η «ύποπτη» στοχοποίηση του συλλόγου «Αριστοτέλης» που τόσα έχει προσφέρει επί σειρά ετών στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του σκακιού στον Δήμο μας, έχοντας αποσπάσει το δημόσιο έπαινο όλων μας.

Αναμένω συνέπεια λόγων και πράξεων από τη διοίκηση του Δήμου με άμεση διόρθωση των αδικιών, σύμφωνα με τη δέσμευση του δημάρχου κ. Μαυρίδη, αλλά και τη θετική άποψη και στάση που επέδειξε η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κα Ασπραδάκη.

Μετά και από όλες αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις η πρότασή μας για τη δημιουργία αίθουσας αποκλειστικής χρήσης για το σκάκι στον Δήμο μας, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet