Δ. Νικολάου: Θετική εξέλιξη η συνεργασία με Μαρούσι για το στάδιο Πεύκης
Αθλητισμός

Δ. Νικολάου: Θετική εξέλιξη η συνεργασία με Μαρούσι για το στάδιο Πεύκης

Σαφή θέση υπέρ της διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Αμαρουσίου, με σκοπό την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο δημοτικό στάδιο Πεύκης, τάσσεται το μέλος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) Δημήτρης Νικολάου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Δ. Νικολάου αναφέρει:

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το δημοτικό στάδιο Πεύκης. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα είναι απογοητευτική και ένα μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, όπως εγώ, δεν πρέπει να νιώθει καθόλου περήφανο.

Δυστυχώς, η εικόνα του σταδίου μας είναι ανάλογη με εκείνη της ελληνικής οικονομίας, “αποκαρδιωτική”. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετική, καθώς τα κονδύλια που απαιτείται να δαπανήσει το ΠΕΑΠ για τη συντήρηση του σταδίου προέρχονται στην ουσία από τις επιχορηγήσεις που δίδει η πολιτεία στον Δήμο μας και οι οποίες τα τελευταία χρόνια βαίνουν μειούμενες, τη στιγμή που το κόστος συντήρησης, λόγω γήρανσης των εγκαταστάσεων, βαίνει αυξανόμενο.

Θυμάμαι ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’70, που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο της Πεύκης, ήταν ξερό και καθόμαστε στις τσιμεντένιες κερκίδες. Όταν τέλη της δεκαετίας ’90 πήγα εγώ τον γιο μου στο “στάδιο” πλέον της Πεύκης, υπήρχε χλοοτάπητας και ταρτάν, στο οποίο αθλούταν δεκάδες συμπολίτες μας.

Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω με την παραπάνω αναφορά είναι ότι το στάδιο της Πεύκης ήταν εκεί πριν από εμάς και θα είναι εκεί και μετά από εμάς.

Από την ξερή αλάνα του 1929, στην οποία δεν φύτρωνε τίποτα, μέχρι σήμερα που ο χώρος χαρακτηρίζεται το ομορφότερο αστικό στάδιο, κύλησε πολύς χρόνος, πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και λύθηκαν.

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα λυθούν και τα τρέχοντα προβλήματα και σε λίγους μήνες οι πολίτες θα απολαμβάνουν ξανά ένα όμορφο στάδιο, καθώς τόσο η διοίκηση του ΠΕΑΠ όσο και η διοίκηση του Δήμου εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι διαδημοτικές συνεργασίες αποτελούν στη σύγχρονη κοινωνία μια δυναμική και αποτελεσματική μέθοδο ανάπτυξης και αυτό έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε από την εφαρμογή τους στην διαχείριση των αποβλήτων, στην ανακύκλωση και σε άλλους τομείς.

Προσωπικά, λόγω του ότι πιστεύω πως ο αθλητισμός δύναται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης ενός αστικού δήμου, είμαι θετικά διακείμενος στην επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας με τον Δήμο Αμαρουσίου και είναι γεγονός ότι η στενή σχέση του δημάρχου κου Πατούλη με τον Δήμο μας βοηθάει θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Πιστεύω ακόμη ότι ο διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη συνεργασία και με δεδομένο ότι το τελικό κείμενο θα διαφυλάττει τα δικαιώματα και των δύο μερών, θα φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, η διαχείριση του οποίου θα βελτιώσει τις υποδομές μας και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet