Ενημέρωση για το εμπορικό κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Λυκόβρυσης και το ακίνητο της ΑΓΕΤ από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αθλητισμός

Ενημέρωση για το εμπορικό κέντρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Λυκόβρυσης και το ακίνητο της ΑΓΕΤ από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή θίγει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ειδικότερα, αναφορά γίνεται στην επένδυση και κατασκευή εμπορικού κέντρου στα διοικητικά όρια του Δήμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης και στην ιδιοκτησία ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.

Ενημέρωση για την επένδυση και κατασκευή Εμπορικού Κέντρου στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ εφημερίδων τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την επένδυση κατασκευής εμπορικού κέντρου στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» η διοίκηση γνωστοποιεί τα εξής:

  1. Στις 20/2/2019 εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (fasttrack) η μελέτη κατασκευής εμπορικού κέντρου στα διοικητικά όρια των Δήμων Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης.
  2. Ο Δήμος είναι αυτονόητο ότι ουδεμία ανάμειξη είχε ή έχει στις διαδικασίες έγκρισης ή αδειοδότησης για τη συγκεκριμένη ιδιωτική επένδυση κατασκευής εμπορικού κέντρου, αφού εκ του νόμου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Οι αρμοδιότητες αυτές ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στα αρμόδια υπουργεία που ενέκριναν τις προτάσεις επενδύσεων. Η ύπαρξη επενδυτή στην περιοχή και η εξέλιξη οικοδομικών εργασιών είναι ένα υπαρκτό γεγονός που συμβαίνει στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης εδώ και δεκαετίες.
  3. Έγκαιρα η δημοτική αρχή, με αντίστοιχα έγγραφα, ήδη από το 2018 (αρ. πρωτ. 3224/27-2-2018,  αρ. πρωτ. 8258/30-5-2018, αρ. πρωτ. 3198/22-2-2019 και αρ. πρωτ.18040/26-05-2020) έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα συναρμόδια υπουργεία για τη συγκεκριμένη επένδυση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά απάντηση – ενημέρωση, παρά τις συνεχείς οχλήσεις.
  4. Σε ανάλογες ερωτήσεις συναδέλφων της μειοψηφίας κατά το παρελθόν έχουμε τοποθετηθεί επίσημα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει ενημερωθεί το Σώμα.
  5. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση με τον ιδιοκτήτη – επενδυτή ή με εκπροσώπους του για το θέμα αγοραπωλησίας ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου (ημιτελές Κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης).
  6. Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε πρόταση και αν υπάρχει στο μέλλον θα έρθει προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Ενημέρωση για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης

Ο Δήμος σημειώνει ότι:

  1. Υπάρχει η εγκεκριμένη μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο 39/2016, η οποία έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής
  2. Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση και έχει  εντάξει το έργο στο τεχνικό της πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό της με το ποσό των 2.150.000 ευρώ.
  3. Για την ολοκλήρωση των ενεργειών αδειοδότησης και έγκρισης οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία του Βόρειου Τομέα ζητήθηκε κατ’ αρχάς η έγκριση της μελέτης ως προς τη λειτουργικότητα, την οποία έγκριση έχουμε λάβει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (8/10/2019ΑΠ:ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΤΠΑΑΕ/487791/17054/2323479). Επιπλέον, ζητήθηκε από την Πολεοδομία η επέκταση του δρόμου που οδηγεί στο Γυμναστήριο για την είσοδο – έξοδο των αυτοκινήτων από τα 4,5 στα 6 μέτρα, για την οποία βρισκόμαστε σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων.

Ενημέρωση για την ιδιοκτησία ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης

Η δημοτική αρχή επισημαίνει τα εξής:

«Είναι ευχάριστο ότι η ΑΓΕΤ επέστρεψε στα γραφεία της στη Λυκόβρυση, και γενικότερα το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες επιλέγουν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ως έδρα τους.

»Όσον αφορά στο θέμα ενδεχόμενης δωρεάς ακινήτου από την εταιρεία προς τον Δήμο πρόκειται για θέμα που απασχολεί τον Δήμο επί δεκαετίες και μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί υπόψιν μας συγκεκριμένη πρόταση.

»Είναι αυτονόητο και σε αυτό το θέμα, ότι αν υπάρξει επίσημη πρόταση δωρεάς ακινήτου από την ΑΓΕΤ, η πρόταση αυτή θα έρθει προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet