Η επιθετικότητα κατά των παιδιών «ηττήθηκε» στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Η επιθετικότητα κατά των παιδιών «ηττήθηκε» στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης

Μια μοναδική αθλητική βραδιά κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπισμού έζησαν όσοι παρευρέθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης. Στο γήπεδο όπου 16 ομάδες, των Ακαδημιών του Α.Ο. Πεύκης, του Α.Ο. Λυκόβρυσης, της Α.Ε. Μεταμόρφωσης, του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης, του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου Αθηνών «σκόραραν» κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO των Βορείων Προαστίων.

Από νωρίς οι κερκίδες του σταδίου ήταν γεμάτες από ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τόσο του Ομίλου, όσο και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που αγκάλιασε και έδωσε την αιγίδα του στη μεγάλη αθλητική γιορτή, προωθώντας το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών. Την έναρξη των αγώνων έκανε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη, η οποία ανέφερε ότι «οι πρωταγωνιστές της αποψινής βραδιάς είναι τα παιδιά μας, που σε λίγο θα αγωνιστούν με πάθος, θα επιδιώξουν τη νίκη, αλλά με το σφύριγμα της λήξης και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αγκαλιαστούν με τους συμπαίκτες τους, χωρίς να ξεχωρίζουν τη φανέλα που θα φορά ο καθένας. Γιατί θα πρέπει να ξέρουν ότι, τόσο στο γήπεδο, όσο και στη ζωή, το να “ανακαλύπτεις” αντιπάλους είναι εύκολο, αλλά το να αποχτάς πραγματικούς φίλους είναι ανεκτίμητο».

Η κ. Μαρίνα Πατούλη έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των αγώνων, στη διάρκεια των οποίων, από τα μεγάφωνα του αθλητικού χώρου, ακουγόταν το σύνθημα – παρότρυνση προς τους παρευρισκόμενους να σπεύσουν να εγγραφούν ως δότες μυελού των οστών στους εκπροσώπους του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» που βρίσκονταν στο διαδημοτικό στάδιο.

Το μεγάλο φινάλε βρήκε τις ομάδες αγκαλιασμένες στο μέσο του γηπέδου για την ώρα της απονομής των μεταλλίων, υπό τη φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που συνέθεταν τα πυροτεχνήματα τα οποία φώτισαν τον ουρανό πάνω από το διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης.

Τα 400 και πλέον παιδιά των ακαδημιών που έλαβαν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά βράβευσαν: ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, οι αντιδήμαρχοι Μεταμόρφωσης Φώτης Παπαδόπουλος και Κώστας Κολοβός, ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστος Σκαμάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Ιωάννης Ιωαννίδης, Κώστας Μπαλδεράνος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Κατραμάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κώστας Νταλούκας, και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεταμόρφωσης, Ευάγγελος Χειμώνας, Γιώργος Ηλιόπουλος, Στράτος Σαραούδας και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Νικολέττα Πατέλη, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Λυκόβρυσης και πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, καθώς και  ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Σπύρος Λιβαθινός.

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμμετέχοντες αθλητές στο τουρνουά, ενώ θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Μ. Καρπέτα και τους αντιδημάρχους του Φ. Παπαδόπουλο και Κ. Κολοβό, για την παραχώρηση του διαδημοτικού γηπέδου, αλλά και την προετοιμασία του για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Ακόμη, η κ. Πατούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στην όλη διοργάνωση τονίζοντας:

«Στον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων είμαστε πολύ περήφανοι, είμαι πολύ περήφανη, που αυτή η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τον Σύλλογο “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” και την πρόεδρό του, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO. Χαιρόμαστε που αποτελέσαμε έναν ακόμη “κρίκο ανθρωπιάς” στο τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί  ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” προσφέροντας στον συνάνθρωπο το μοναδικό δώρο της ζωής».

Εγγραφή της Μ. Πατούλη-Σταυράκη ως δότριας μυελού των οστών, με δωρεά δείγματος

Η πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστίων, δίνοντας πρώτη το παράδειγμα ως δότρια, απηύθυνε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους παρευρισκομένους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας καλώ να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών. Θα μας πάρει μόνο λίγα λεπτά, αλλά θα δώσουμε σε κάποιο συνάνθρωπο μας πολλά χρόνια ζωής…».

Επίσης, ο συντονιστής της βραδιάς Νίκος Παπαδάκης, πρεσβευτής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων ευχαρίστησε τους προέδρους των Αθλητικών Σωματείων που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση και τους  απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την πρόεδρο για την UNESCO Βορείων Προαστίων. Συγκεκριμένα στους: κ. Σωπήλη Στράτο, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, κ. Διαμάντη Κώστα, πρόεδρο του Α.Ο. Λυκόβρυσης, κ. Μονεμβασιώτη Σταύρο, πρόεδρο Α.Ο.Πεύκης, κ. Λέφα Χρήστο, πρόεδρο της Α.Ε. Μεταμόρφωσης, κ. Χαριτόπουλο Ιωάννη, αντιπρόεδρο του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης και κ. Πατατανέ Αντώνιο, πρόεδρο των Ερασιτεχνών Ατρόμητου Αθηνών.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν, ακόμη, στους μεγάλους χορηγούς της αθλητικής βραδιάς, τον κ. Τσαλίκη Γιώργο από την ΤARGET PHARMA, τον κ. Σπανό Ευάγγελο από τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, τον κ. Σιώμο Βλάσση από τον ΣΠΑΠ, την κ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα από την ODYC, τον κ. Χρυσοσπάθη Ιωάννη και τον κ. Γεράσιμο Κοσσόβα από τη Χ&Κ Τεχνική – Κατασκευαστική. Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και τη σημαντική του προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, την οποία παρέλαβε η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Κλείνοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα  Πατούλη, ανανέωσε το αθλητικό… ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, σε μια διοργάνωση που θα «αγκαλιάσει» όλα τα Βόρεια Προάστια, μεταφέροντας τα κοινωνικά μηνύματα του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς στον συνάνθρωπο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet