Η Κρήτη τίμησε τον Γ. Θεοδωρακόπουλο
Αθλητισμός

Η Κρήτη τίμησε τον Γ. Θεοδωρακόπουλο

Η Κρήτη τίμησε τον δημοσιογράφο και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για την αποφασιστική συμβολή του ώστε να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και στη Μεγαλόνησο.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος την εποχή εκείνη ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» με την ιδιότητα του προέδρου των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και όταν διαπίστωσε ότι ή Κρήτη ήταν εκτός Ολυμπιακών διαδικασιών ζήτησε και πέτυχε να συμπεριληφθεί το Ηράκλειο  στις Ολυμπιακές Πόλεις για τη διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου.

Η βράβευση έγινε στο Ηράκλειο από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ως αρμόδια αρχή για τους αγώνες ποδοσφαίρου. «Έστω και με καθυστέρηση τιμούμε τον κ. Θεοδωρακόπουλο. Αυτή η καθοριστική συμβολή του στην επιλογή του Ηρακλείου δεν έδωσε μόνο τιμή στην Κρήτη αλλά βοήθησε να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή η οποία πραγματικά άλλαξε. Η πόλη μας του χρωστάει πολλά» τόνισε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δροσίτης.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παραλαμβάνοντας την ειδική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ) Νίκου Τζωρτζάκη τους ευχαρίστησε για την τιμή και πρόσθεσε ότι δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το χρέος του. «Πίστευα ότι η Κρήτη έπρεπε να είναι μέσα στις ολυμπιακές διαδικασίες και ήταν λάθος που είχε μείνει έξω. Γιατί πέρα από την ξεχωριστή τιμή η διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων σε μια πόλη συνοδευόταν και από μεγάλα έργα. Και δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου έγιναν τότε έργα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων» δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet