Η Συμμαχία Πολιτών για τη… βραδιά του Νικήτα Γαβαλά
Αθλητισμός

Η Συμμαχία Πολιτών για τη… βραδιά του Νικήτα Γαβαλά

«Μια βραδιά με το Νικήτα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη και ώρα 18:00 στην Πεύκη, στη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», από το ΠΕΑΠ του Δήμου και την οικογένεια του αείμνηστου δημοσιογράφου Νικήτα Γαβαλά, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 9 Ιουλίου 2014.

Η εκδήλωση διοργανώνεται  με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «ο Χρυσός Θρύλος», του οποίου ο Νικήτας υπήρξε ο πρώτος δημιουργός και το οποίο επανεκδόθηκε βελτιωμένο και ανανεωμένο από το γιο του Νίκο και τον αδελφό του Γιώργο, δημοσιογράφους και οι δύο. Και γίνεται στην Πεύκη, στην πόλη με την οποία συνδέθηκε στενά για 35 χρόνια.

Ο στενός του φίλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου την περίοδο 1992-2006 και δήμαρχος Πεύκης την τετραετία  2007-2011, εξέφρασε την χαρά του για την εκδήλωση και ανέφερε ότι ο Νικήτας υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας. «Πρόσφερε πολλά και στην αθλητική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία και εντιμότητα επί 40 χρόνια ως ρεπόρτερ, ως αρθρογράφος, ως τηλεοπτικός σχολιαστής, ως διευθυντικό στέλεχος. Στη θητεία του αυτή, στη διάρκεια της οποίας εξελέγη ακόμη και  α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), στήριξε τους συναδέλφους του και ιδιαιτέρως τους νέους και υπερασπίστηκε  την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε, επίσης και δημιουργική παρουσία του Νικήτα ως δημότη Πεύκης, της πόλης που αγάπησε πολύ και που της έδωσε πολλά. «Στη διάρκεια της θητείας μου ως δημάρχου καταπιάστηκε με θέματα καθημερινότητας των κατοίκων και διευκόλυνε τη λύση μικρών και μεγάλων προβλημάτων. Ήταν ο κύριος εισηγητής των πυκνών συναντήσεων του δημάρχου με τους κατοίκους στις γειτονιές της Πεύκης. Σε καμιά άλλη πόλη της χώρας δεν έγιναν μέσα σε μια δημαρχιακή περίοδο τόσες πολλές συναντήσεις γειτονιάς. Οι 83 συναντήσεις αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ», σημειώνει ο πρώην δήμαρχος.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) θα εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση από τον πρόεδρό του, Σωτήρη Τριανταφύλλου, ο οποίος θα απονείμει τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Νικήτα, δηλαδή στη σύζυγό του Μαρία, την κόρη του Τζίνα και το γιο του Νίκο.

«Θα είμαστε όλοι εκεί…» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet