Κάλεσμα Συλλόγου «Αριστοτέλη» σε συμμετοχή στο 6ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα
Αθλητισμός

Κάλεσμα Συλλόγου «Αριστοτέλη» σε συμμετοχή στο 6ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα

Εν όψει της διοργάνωσης του 6ου Σκακιστικού Πρωταθλήματος των Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Λυκόβρυσης – Πεύκης «Αριστοτέλης» προσκαλεί δασκάλους, καθηγητές και γονείς, να συμβάλλουν στη συμμετοχή όλων των παιδιών που γνωρίζουν σκάκι.

Η διοργάνωση διεξάγεται στις 4 Μαρτίου στις 16:00 και θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε τάξης, καθώς και στο 1ο κορίτσι. Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα αγωνιστεί με παίκτες της ίδιας τάξης.

Τα σχολεία, επίσης,  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με έγκαιρη δήλωση στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα του Βορείου Τομέα της ΕΣΣΝΑ (Ελληνογερμανική Σχολή, Παλλήνη) στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και στις 19 Φεβρουαρίου στο Ομαδικό, με τέσσερις έως έξι αθλητές σκακιστές, με σκοπό τη διάκριση και την προβολή του σχολείου και των μαθητών του.

Επιπλέον, ο Σύλλογος καλεί όσα παιδιά δεν γνωρίζουν το κορυφαίο αυτό πνευματικό άθλημα να γνωρίσουν τις αξίες του, μέσα από την εξάσκησή τους με αυτό, αξιοποιώντας ταυτόχρονα δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Για τον σκοπό αυτό στον χώρο του Δήμου στο ΚΑΠΗ Πεύκης (Ρήγα Φεραίου 9), κάθε Σάββατο (16:00- 19:00) γίνονται μαθήματα σκάκι από έμπειρους δασκάλους – προπονητές, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε παιδί να μάθει σωστά να παίζει σκάκι και να αναδείξει το ταλέντο του που μπορεί να εμφανιστεί από την επιλογή του αυτή. Παράλληλα, και στη Λυκόβρυση καλλιεργείται το σκάκι για αρχάριους και προχωρημένους κάθε Σάββατο στις ώρες 09:00 – 13:30 από επίσης πολύ έμπειρο προπονητή.

Τέλος, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι  έχουν σημειωθεί πολλές και μεγάλες επιτυχίες, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, από σκακιστές του, όπως, 3η θέση του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Πεύκης (2016), 1η θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής στην κατηγορία των νηπίων (2016), 5η και 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα (Χαλκιδική) στις κατηγορίες νηπίων και 2ας δημοτικού, αντίστοιχα (2016) κ.ά.

Καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο 6ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Σύλλογος σημειώνει: «Με την ιδιότητα ενός συλλόγου που υπηρετεί το σκάκι, σας καλούμε/προσκαλούμε στη μεγάλη φετινή γιορτή του ξεχωριστού αυτού αθλήματος, που διαπιστευμένα, όσο κανένα άλλο, προάγει την πνευματικότητα, την ευγενή άμιλλα και το ήθος».

 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο καλώντας τους:

  • Ελευθέριο Γιαννουλόπουλο – πρόεδρο συλλόγου, τηλ. 6973 934699.
  • Θωμά Παπαζαχαρίου – αντιπρόεδρος συλλόγου, τηλ. 6974 900428.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet