Καταγγελία Α.Ο. Πεύκης για επεισόδια στον αγώνα με Ατρόμητο
Αθλητισμός

Καταγγελία Α.Ο. Πεύκης για επεισόδια στον αγώνα με Ατρόμητο

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα, της Τετάρτης 14 Μαΐου 2014, μεταξύ του Ατρόμητου Πειραιά και του Α.Ο. Πεύκης στο Ρέντη, για τον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με την αναμέτρηση να διακόπτεται στο ημίχρονο, η ομάδα της Πεύκης καταγγέλει με ανακοίνωσή της τη διοίκηση του Ατρόμητου Πειραιά, την Αστυνομία, τον παρατηρητή και τον διατητή του αγώνα και τα άτομα που μπήκαν στα αποδυτήρια της ομάδας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Παράλληλα, ζητούν από την πολιτεία, τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, την αστυνομία και τον Εισαγγελέα να ενεργήσουν και να εφαρμόσουν τον νόμο κατά της βίας.

Η ανακοίνωση των αθλητών, προπονητών και αποστολής του Α.Ο. Πεύκης:

Εμείς οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και την επόμενη μέρα θα πρέπει να βρισκόμαστε στον εργασιακό μας χώρο, προκειμένου να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Για να παίξουμε ποδόσφαιρο και μάλιστα σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν μπορεί να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από άτομα, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον δημόσιο βίο, με έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα. Αυτά τα άτομα, δυστυχώς, παροτρυνόμενα από παράγοντες που τους ενδιαφέρει η νίκη πάση θυσία, πατώντας και επί πτωμάτων ακόμη, εισήλθαν κατά την ανάπαυλα του αγώνα στα αποδυτήρια μας (το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 0-0) από μια πόρτα, που τους άνοιξαν άνθρωποι του Ατρόμητου Πειραιώς και χτυπούσαν αδιακρίτως και επικίνδυνα χωρίς οίκτο τραυματίζοντας αθώους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ο προπονητής της ομάδας μας κ. Δημητρίου Πέτρος και ο ποδοσφαιριστής κ. Δράμπαλης Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια, τα εν λόγω άτομα με την ανοχή και τη βοήθεια της αστυνομικής δύναμης, φυγαδεύτηκαν και επιδιώκουν την ατιμωρησία της εγκληματικής τους πράξης αντί να οδηγηθούν στη φυλακή σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο που αφορά την προστασία από την αθλητική βία.

Καταγγέλλουμε :

Τη διοίκηση του Ατρομήτου Πειραιώς και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Σδρένια Χρήστο, ο οποίος είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του προσχεδιασμένου αθλητικού εγκλήματος αφού αυτός και η ομάδα του ήταν οι μοναδικοί που ωφελούνταν από τα επεισόδια εις βάρος της ομάδας μας.

  1. Την ομάδα μπράβων, η οποία εισήλθε στα αποδυτήριά μας και μας επιτέθηκε τραυματίζοντάς μας και δίνουμε στη δημοσιότητα, για περαιτέρω διερεύνηση, τα στοιχεία του κ. Σταυριανού Σωτήρη, ανθρώπου της νύχτας, ο οποίος πρωτοστάτησε και ηγήθηκε της ομάδας ατόμων που αιματοκύλησε τα αποδυτήριά μας.
  2. Τον διαιτητή του αγώνα κ. Διαμαντόπουλο Αριστείδη, ο οποίος μας δήλωσε ότι άκουσε τα πάντα, αλλά τελικά δεν έγραψε τίποτε στο φύλλο αγώνος και μάλιστα έσπευσε να επιβραβεύσει αυτή την αλητεία κλείνοντας το εσπευσμένα.
  3. Τον παρατηρητή κ. Αλεξίου Κωνσταντίνο, ο οποίος αποποιήθηκε των ευθυνών του και ενώ είδε τα γεγονότα, σιώπησε, κλειδώθηκε στα αποδυτήρια με τους διαιτητές και αξίωσε από τους διαιτητές το εσπευσμένο κλείσιμο του φύλλου αγώνος.
  4. Την αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο χώρο των αποδυτηρίων και του γηπέδου, η οποία όχι μόνο δεν φρόντισε να μας προστατέψει αλλά φυγάδευσε τους μπράβους από μια μικρή πόρτα εξόδου του γηπέδου για να μην συλληφθούν.

Ζητούμε :

  1. Από τον κ. Μώραλη, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και από τον κ. Μαρινάκη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά να αποπέμψουν από το ψηφοδέλτιό τους τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά κ. Χρήστο Σδρένια και πρόεδρο του Ατρομήτου Πειραιά, ο οποίος είναι ηθικά εμπλεκόμενος και ωφελούμενος από τα εις βάρος μας γεγονότα.
  2. Από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή και τον αθλητικό Εισαγγελέα να μην ενεργήσουν με την διαδικασία και μόνο του φύλλου αγώνος, να ερευνήσουν και να καταλήξουν σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο της ζωής μας και να μην επιβραβεύσουν όλα αυτά τα οποία συνέβησαν και που είδαν και απέκρυψαν ο διαιτητής και ο παρατηρητής του αγώνα.
  3. Από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο την παρέμβασή του ώστε να γίνει πραγματική έρευνα των γεγονότων.
  4. Από τον αρχηγό της Αστυνομίας τη διεξαγωγή πραγματικής έρευνας για να αποκαλυφθούν οι αστυνομικοί που φυγάδευσαν τους συγκεκριμένους μπράβους – ανθρώπους της νύχτας.
  5. Από τον Εισαγγελέα να εφαρμόσει τον Νόμο για την αθλητική βία και γενικά για την τιμωρία κάθε εγκληματικής σε βάρος μας πράξης.
  6. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να δοθεί το πράσινο φως να απομαγνητοφωνηθούν οι συνομιλίες των κινητών τηλεφώνων α) του διαιτητή κ. Αρ. Διαμαντόπουλου, β) του παρατηρητή κ. Κ. Αλεξίου, γ) του προέδρου του συνδέσμου διαιτησίας Αρκαδίας, δ) του προέδρου του Ατρομήτου κ. Χ. Σδρένια και λοιπών παραγόντων και ε) της γνωστής διαιτητοοικογένειας του Πειραιά.
Σχετικά με τον αγώνα

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, ο Ατρόμητος Πειραιά υποδέχθηκε την ομάδα της Πεύκης.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0. Την περίοδο αυτή και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ομάδας της Πεύκης, άγνωστοι έκαναν ντου στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και φέρεται πως ήρθαν στα χέρια με τον τεχνικό της ομάδας, Πέτρο Δημητρίου.

Ο προπονητής αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο και διεκομίσθη σε νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ πάντα με όσα αναφέρουν οι φιλοξενούμενοι τραυματίστηκαν και ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Μετά τα επεισόδια, η ομάδα των Βορείων Προαστίων αρνήθηκε να βγει στον αγωνιστικό χώρο για το 2ο ημίχρονο και ο διαιτητής της αναμέτρησης φέρεται πως έχει κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα της Πεύκης.

Μετά την αποχώρηση από το γήπεδο, άνθρωποι τόσο του Ατρόμητου Πειραιά, όσο και αυτοί της Πεύκης, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και προχώρησαν σε καταθέσεις, με τους φιλοξενούμενους να τονίζουν πως τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια ήταν άνθρωποι που δεν είχαν δηλωθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet