«Κόντρα»… κάτω από τα καλάθια για τον Α.Ο. Πεύκης και τον ΚΑΟ Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

«Κόντρα»… κάτω από τα καλάθια για τον Α.Ο. Πεύκης και τον ΚΑΟ Λυκόβρυσης

Μια παράξενη ιστορία «κόντρας» μεταξύ δύο σωματείων καλαθοσφαίρισης έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκη. Και γράφουμε παράξενη γιατί πρόκειται για σωματεία που δραστηριοποιούνται εντός του (εδώ και κάμποσα χρόνια) ενοποιημένου Δήμου.

Ο λόγος για τον Αθλητικό Όμιλο Πεύκης (Α.Ο. Πεύκης) και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Λυκόβρυσης (ΚΑΟ Λυκόβρυσης) και «μήλον της έριδος» έξι αθλήτριες μπάσκετ του πρώτου που κάποια στιγμή εκδήλωσαν την επιθυμία να αγωνιστούν με τον δεύτερο.

Το τι έγινε, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΚΑΟΛ ακολουθεί στη συνέχεια.

Ανακοίνωση απόφασης ΑΣΕΑΔ

Εισαγωγή

Είναι έξι και είναι αθλήτριες μπάσκετ σε ερασιτεχνική κατηγορία στον Α.Ο. Πεύκης. Θέλουν να αποχωρήσουν από το εν λόγω σωματείο και να πάνε σε ένα οποιοδήποτε άλλο (εν προκειμένω στον ΚΑΟ Λυκόβρυσης, αλλά δεν έχει καμμία σημασία).

Η διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο. Πεύκης δεν σέβεται την επιθυμία τους και δεν τους ελευθερώνει τα δελτία τους και η υπόθεση οδηγείται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ). Από εκεί και μετά ξεκινάει η παράσταση με δύο πράξεις.

Πράξη πρώτη – Έγκριση μεταγραφών

Το ΑΣΕΑΔ, με την απόφαση του με αριθμό 65/3-11-2016, ακύρωσε την απόφαση (236/12-7-2016) της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ, με την οποία εγκρινόταν το πρακτικό (1/12-7-2016) της επιτροπής μεταγραφών της, η οποία είχε απορρίψει τις αιτήσεις μεταγραφών έξι αθλητριών από τον Α.Ο. Πεύκης στον ΚΑΟ Λυκόβρυσης. Συνέπεια αυτής της απόφασης του ΑΣΕΑΔ ήταν η έγκριση της μεταγραφής των έξι αθλητριών και η πρώτη πράξη έληξε με αίσιο τρόπο.

Πράξη Δεύτερη – Απόρριψη αξίωσης αποζημίωσης

Στις 28-04-2017, το ΑΣΕΑΔ, με την απόφασή του με αριθμό 58, δέχτηκε την προσφυγή του ΚΑΟ Λυκόβρυσης κατά της ΕΟΚ, καθώς και την πρόσθετη παρέμβαση των έξι αθλητριών και ακύρωσε την απόφαση της επιτροπής οικονομικής αξιολόγησης καλαθοσφαιριστών σύμφωνα με την οποία ο ΚΑΟ Λυκόβρυσης έπρεπε να καταβάλλει στον Α.Ο. Πεύκης αποζημίωση για τις έξι αθλήτριες.

Για την ιστορία, το ποσό της αποζημίωσης που ζητούσε η διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο. Πεύκης ήταν ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ (6.500) ευρώ.

Επίλογος

Τι απομένει από τα παραπάνω; Ποιος είναι ο επίλογος αυτού του θεάτρου του παραλόγου; Κέρδισε κάτι το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Πεύκης; Υπήρξε αίτημα του για το οποίο δικαιώθηκε; Πέραν του ότι έφερε χρονικές καθυστερήσεις και κρατούσε έξι αθλήτριες μακριά από το ερασιτεχνικό μπάσκετ μέχρι να υπάρξουν οι απαραίτητες αποφάσεις, είχε κάποιο όφελος; Προήγαγε την εικόνα του ως σωματείο; Τελικά μήπως απλώς προσπαθούσε να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»;

Στον ΚΑΟ Λυκόβρυσης νομίζουμε ότι τελικά απέμεινε κάτι. Ως παράδειγμα προς αποφυγή, η τακτική της διοίκησης του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο. Πεύκης θα πρέπει να αποτελεί οδηγό όσον αφορά στον χειρισμό ερασιτεχνών αθλητών/αθλητριών από τον σύλλογο μας.

Αν οι αθλητές/αθλήτριές μας θέλουν να μείνουν στον σύλλογο είναι γιατί νιώθουν καλά να αθλούνται σε αυτόν και να προοδεύουν μαζί του. Αν δεν το νιώθουν αυτό, είναι γιατί εμείς ως διοίκηση του συλλόγου κάτι δεν κάνουμε σωστά και ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης είναι πρωτίστως ο σεβασμός στην επιθυμία αποδέσμευσης του αθλητή, καθότι οι αθλητές ΔΕΝ αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδος και η αναγνώριση και θεραπεία της αιτίας. Όχι η ομφαλοσκόπηση και η εφεύρεση «βαρβάρων».

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε τους διοικούντες το καλαθοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Πεύκης για το μάθημα, γιατί από καθετί υπάρχει κάτι να διδαχθείς.

Ευχαριστούμε τον δικηγόρο μας κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο για τις προσπάθειες του στον χειρισμό των παραπάνω.

Ευχαριστούμε και όλους όσους μας εμπιστεύεστε και δεσμευόμαστε να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο των αθλητών που αθλούνται στον ΚΑΟΛ, αλλά και να σεβόμαστε την όποια επιθυμία τους.

Υ.Γ. Όλο το ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης αναφέρεται για να δείξουμε ότι εμείς ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΔΕΝ έχουμε κανένα πρόβλημα με ΚΑΝΕΝΑ άλλο σωματείο παρά μόνο με την αδικία.

Εκ του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet