Λειτουργία χώρου για πνευματικά αθλήματα προτείνει η Λυκόβρυση Πεύκη.-
Αθλητισμός

Λειτουργία χώρου για πνευματικά αθλήματα προτείνει η Λυκόβρυση Πεύκη.-

Την ενοικίαση και λειτουργία κατάλληλου χώρου για πνευματικά αθλήματα, όπως το σκάκι, ζητεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το μέλος του δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση Πεύκη.- Μιχάλης Ξανθόπουλος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Αίθουσα αποκλειστικά για τα πνευματικά αθλήματα, όπως το σκάκι

Ο δημοτικός μας συνδυασμός με την παρούσα επιστολή καταθέτει επίσημα την πρότασή του για τη δημιουργία στον Δήμο μας αίθουσας με αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριότητας τα πνευματικά αθλήματα, με πρωτεύον το σκάκι. Συνεκτιμώντας:

  • τα προφανή οφέλη από την παροχή και ενίσχυση οργανωμένων προγραμμάτων άθλησης πνευματικού χαρακτήρα τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο,
  • την τεκμηριωμένη αποδοχή αθλημάτων όπως το σκάκι από το σύνολο των ηλικιακών ομάδων,
  • την εισαγωγή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,
  • την επιτυχή και με διακρίσεις δραστηριοποίηση συλλόγων του Δήμου μας στο σκάκι,
  • την υποβαθμισμένη συστέγαση των υφιστάμενων προγραμμάτων στο σκάκι σε ακατάλληλους για τον σκοπό αυτό χώρους,
  • την απαιτούμενη ισορροπία στην ανάπτυξη όλων των μορφών αθλητισμού,
  • τη θετική επίδραση των αθλημάτων πνευματικού χαρακτήρα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και
  • την αναγκαία προτεραιότητα στις πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόσβαση των κατοίκων σε οργανωμένες δομές αθλητισμού,
  • θεωρούμε πολλαπλά ωφέλιμη και ευεργετική για τον Δήμο μας την υιοθέτηση της πρότασής μας. Ευελπιστούμε ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα υποστηρίξουν το αίτημά μας προσφέροντας από κοινού τελικά, μια ποιοτική δραστηριότητα στο σύνολο των συμπολιτών μας.

Ο Δήμος μας παρά τη στενότητα οικονομικών πόρων έχει τη δυνατότητα ενοικίασης του κατάλληλου χώρου και παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού. Φυσικά θα πρέπει να εξεταστούν και όλες οι δυνατότητες οικονομικής συνδρομής ιδιωτών. Η παρουσία και η ιστορική διαδρομή συλλόγων που ασχολούνται με το σκάκι, διασφαλίζει τον λειτουργικά άρτιο και ποιοτικά επιθυμητό τρόπο οργάνωσης, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Τα πνευματικά αθλήματα και ιδιαίτερα το σκάκι συνιστούν για τον δημοτικό μας συνδυασμό βασικό επιθυμητό χαρακτηριστικό γνώρισμα για τον Δήμο μας και στοιχείο δυνητικής υπεροχής και διαφοροποίησης.

Μιχάλης Ξανθόπουλος

Δημοτικός Συνδυασμός Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet