Μ. Πατούλη: Προϋπολογίζοντας το μέλλον, χάνεται το παρόν του ΠΕΑΠ
Αθλητισμός

Μ. Πατούλη: Προϋπολογίζοντας το μέλλον, χάνεται το παρόν του ΠΕΑΠ

«Απέχουν από τον ρεαλισμό» τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, πρώην πρόεδρο του ΠΕΑΠ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη, δεν αξιοποιήθηκε από την τωρινή διοίκηση του ΠΕΑΠ το ότι παρέλαβε το Νομικό Πρόσωπο με μηδενικό χρέος, από τη δική της διοίκηση. Μάλιστα σημειώνει ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, «οδηγούν στα τυφλά το νομικό πρόσωπο, χαράζοντας τη δική τους προσωπική και εσωστρεφή πολιτική, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019».

«Προϋπολογίζοντας το μέλλον, έχετε χάσει το παρόν» τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Μαρίνα Πατούλη: Προϋπολογίζοντας το μέλλον, σίγουρα έχετε χάσει και το παρόν

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και ο τρόπος με τον οποίο καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με σφραγίδα της διοίκησης Φωτίδη, απέχουν μακράν από τον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα. Από τη μία οι αβλεψίες, η προχειρότητα σε έσοδα και έξοδα και απ΄ την άλλη η παντελής απουσία εκτιμήσεων και το προσχηματικό «κουκούλωμα» οφειλών.

Είναι σαφές πως η διοίκηση του ΠΕΑΠ δεν έχει να επιδείξει καμιά στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που την ενδιέφερε στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η άρον – άρον ψήφιση του προϋπολογισμού, αναμένοντας την πρώτη αναμόρφωσή του για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική.

Αν και επί ημερών μας, ως πρόεδρος στη διοίκηση του ΠΕΑΠ, παραδώσαμε ένα νομικό πρόσωπο με μηδενικό χρέος, ξεχρεώνοντας 390.000 ευρώ οφειλές προηγούμενων διοικήσεων, αυτό δεν αξιοποιήθηκε από την τωρινή διοίκηση επωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Ο σημερινός πρόεδρος, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, οδηγούν στα τυφλά το νομικό πρόσωπο, χαράζοντας τη δική τους προσωπική και εσωστρεφή πολιτική, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η παρακμή της πολυδιάστατης κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του ΠΕΑΠ, στα χέρια ανίκανων διοικήσεων, φαίνεται πλέον και από τα πολλαπλά περιστατικά αντιθεσμικότητας και διαβλητών διαδικασιών που έρχονται στο φως. Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγελίες εργαζόμενων κάνουν λόγο για την επιβολή εμπάργκο από τη διευθύντρια του Ωδείου στην τέλεση των καθηκόντων τους, με πρόσχημα ότι η επιτροπή αξιολόγησης προσλήψεων προσωπικού θα πετάξει από το παράθυρο συγκεκριμένους καθηγητές. Δηλαδή, αν και η διαδικασία προσωπικής συνέντευξης για τις προσλήψεις των καθηγητών του Ωδείου είναι σε εξέλιξη, κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τη θεσμική τους ιδιότητα, απ΄ ό,τι καταγγέλθηκε, με την ανοχή της διοίκησης του ΠΕΑΠ, κάνουν επιλεκτικές εκκαθαρίσεις, προκαλώντας την κοινωνία για τις μεθόδους εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν.

Το περιστατικό αυτό, που αποτελεί συνέχεια των «κακών προηγούμενων» στις διαδικασίες και τη λειτουργία του Ωδείου, τις οποίες και έχω αναδείξει από τις αρχές του 2017, δεν θα μείνει αναπάντητο και δεν θα συγκαλυφθεί. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν έναν υγιή κοινωνικό Οργανισμό σε «βιλαέτι» προσωπικών επιδιώξεων.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ΠΕΑΠ, σε κάθε στάδιο λειτουργίας του, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου και των διοικούντων τον Δήμο.

«Προϋπολογίζοντας» το μέλλον, έχετε χάσει το παρόν. Να είστε βέβαιοι κύριοι της ανεύθυνης και επικίνδυνης διοίκησης ότι οι πολίτες κρίνουν, συγκρίνουν και στο τέλος θα «κάνουν τον λογαριασμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet