Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος ομιλητής σε σχολεία για την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος ομιλητής σε σχολεία για την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Ομιλία σε σχολεία στου Ζωγράφου πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα του Αθλητισμού.

Η Πανελλήνια Ημέρα του Αθλητισμού είναι η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Την ημέρα αυτή σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας οι μαθητές είτε μετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, είτε παρακολουθούν ομιλίες από πρωταθλητές και ειδικούς για τον αθλητισμό.

Εφέτος μια ωραία πρωτοβουλία είχαν δύο Δημοτικά Σχολεία του Ζωγράφου, το 5ο και το 6ο, τα οποία προσκάλεσαν, για να συνομιλήσουν με τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, τον αθλητικό δημοσιογράφο και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τους πρωταθλητές Γιώργο Χειμωνέτο (ποδηλασία) και Παναγιώτη Σαρρή (δρόμοι ταχύτητας) και την αντιπρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Άρια Αγάτσα. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση και υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στους προσκεκλημένους. Ιδιαιτέρως στάθηκαν στις σκηνές βίας που παρακολουθούν μέσα από την τηλεόραση σε αγώνες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στις αξίες του αθλητισμού, στην αντίδραση μετά από μια νίκη, αλλά και από μια ήττα και στην ανάγκη ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό. Από τα παιδιά ζήτησε να προτρέψουν και τους γονείς τους να αρχίσουν να ασκούνται ανεξάρτητα από την ηλικία τους. «Όμως πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Και είναι μεγάλη η ευθύνη και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας στον τομέα αυτό» ανέφερε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους διευθυντές και τους δασκάλους των δύο σχολείων και ιδιαιτέρως τις τέσσερις γυμνάστριες, μεταξύ των οποίων είναι και η παλαιά πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων Δήμητρα Παπασπύρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet