Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το αθλητικό ν/σ
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το αθλητικό ν/σ

Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προσκλήθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), πρώην δήμαρχος Πεύκης και νυν δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος για να εκθέσει τις απόψεις του επάνω στις διατάξεις του νομοσχεδίου (ν/σ) για τον Αθλητισμό.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος στάθηκε σε τέσσερα σημεία του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

Στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται εντός και εκτός αθλητικών χώρων. «Έχουν διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και δύσκολα ένας γονιός θα πάρει το παιδί του να παρακολουθήσουν έναν αγώνα» ανέφερε.

Στην αξιοποίηση των Ολυμπιονικών. «Οι νέοι έχουν ανάγκη από πρότυπα και οι ολυμπιονίκες παίζουν μεγάλο ρόλο. Είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αλλά η Πολιτεία πολλές φορές τους αφήνει στο περιθώριο» επισήμανε.

Στο παράνομο στοίχημα που αποτελεί, όπως είπε, πλέον τη μεγαλύτερη πληγή στα σπορ, αφού παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ σε όλο τον κόσμο και χειραγωγούνται πολλά παιγνίδια σε διάφορα σπορ. «Πρέπει να δώσουμε όλο το βάρος πριν είναι αργά» τόνισε.

Στον ρόλο των αθλητικών συντακτών στην ανάπτυξη των αρχών του αθλητισμού. «Οι πρώτοι παιδαγωγοί των παιδιών μετά το σχολείο τους είναι οι αθλητικοί συντάκτες αφού οι νέοι από μικρή ηλικία παρακολουθούν αθλητικά. Μέσα από τις μεταδόσεις και τα γραπτά κείμενα διαμορφώνονται και οι χαρακτήρες των παιδιών» υπογράμμισε. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι τον επόμενο χρόνο ο ΠΣΑΤ θα διοργανώσει μια σειρά από σεμινάρια και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για ενημέρωση των φιλάθλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet