Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην τελετή έναρξης του «Δρόμου Εκεχειρίας»
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην τελετή έναρξης του «Δρόμου Εκεχειρίας»

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά ο «Δρόμος της Εκεχειρίας», από την Αρχαία Ήλιδα έως την Αρχαία Ολυμπία, κατά τον οποίο οι δρομείς διέτρεξαν πενήντα χιλιόμετρα, ακολουθώντας τα αχνάρια των προγόνων μας. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ομιλητής στην τελετή έναρξης, που έγινε στο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, ήταν κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων για τη συναδέλφωση των λαών και την κατάπαυση των εχθροπραξιών την περίοδο διεξαγωγής των Αγώνων.

«Όμως τα συμφέροντα είναι τεράστια και έτσι τα βήματα που έχουν γίνει είναι ακόμη μικρά. Χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές και ασφαλώς θα περάσουν χρόνια για να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Όμως ελπίζουμε ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά» τόνισε.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και νυν δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο οποίος με την ιδιότητα του αθλητικού δημοσιογράφου έχει καλύψει για την τηλεόραση και τις εφημερίδες εννέα διοργανώσεις θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρθηκε στα προβλήματα των σύγχρονων Αγώνων και στα χτυπήματα που έχουν δεχτεί από πολεμικές και τρομοκρατικές ενέργειες. «Πρέπει να παραδεχτούμε πάντως ότι το Ολυμπιακό Κίνημα έχει αποκτήσει δύναμη στην παγκόσμια κοινότητα, με συνέπεια να συμμετέχουν πλέον στους Αγώνες όλες οι χώρες», σημείωσε σχετικά.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εκεχειρία, που διοργανώθηκαν από τη Συμπολιτεία της Ολυμπίας, ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους δημάρχους της Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμη Κοτζιά και της Ήλιδας (έδρα η Αμαλιάδα), Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet