Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, παρακολούθησε την εκδήλωση αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας, στο αρχαίο στάδιο στην Ολυμπία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε την περασμένη Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρεται σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στην Αθήνα και αύριο, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, σε μεγάλη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στους Κορεάτες, οι οποίοι τον Φεβρουάριο διοργανώνουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη Πιονγκ Τσαγκ.

Η τελετή της Αφής έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας, Λι Νακ Γιον, και την παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές. Ήταν όπως πάντα πολύ εντυπωσιακή και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης σε αριθμό συμβούλων δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Αρχαία Ολυμπία τον πρωθυπουργό της Κορέας, τον οποίο αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να ταξιδεύσει στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της Πιονγκ Τσαγκ, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει καλύψει δημοσιογραφικά εννέα Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε την υποστήριξή του προς τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζά, για την τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να καθιερωθεί παγκοσμίως η Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος έχει τιμηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το ανώτερο παράσημο Olympic Order, έχει επίσης επιλεγεί να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα απόψε λίγο πριν ανάψει στον βωμό της Ακρόπολης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet