Πίτα ΠΕΑΠ με πολιτικά μηνύματα από την πρόεδρο Μ. Πατούλη – Σταυράκη
Αθλητισμός

Πίτα ΠΕΑΠ με πολιτικά μηνύματα από την πρόεδρο Μ. Πατούλη – Σταυράκη

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη θεσμική εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους που διοργάνωσε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Αφιερωμένη στις αξίες του Εθελοντισμού, της συλλογικότητας, του ήθους και της ειλικρινούς προσφοράς, η εορταστική βραδιά, θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, συνδυάστηκε με την απολογιστική παρουσίαση της προέδρου, Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, η οποία στην ομιλία της ανέδειξε το πλούσιο έργο που διεκπεραίωσε στη θητεία των 2,5 ετών, οπότε είχε και την ευθύνη του Νομικού Προσώπου. Έργο «φωτεινό» που αφήνει «ισχυρή παρακαταθήκη και αποτελεί πυξίδα για την επόμενη Διοίκηση», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η εορταστική βραδιά πλαισιώθηκε από πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, η Μοντέρνα Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Χορών του ΠΕΑΠ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, καθώς και τιμητικές βραβεύσεις συμπολιτών, οι οποίοι στήριξαν εθελοντικά και ανιδιοτελώς τη διετή και πλέον προσπάθεια του ΠΕΑΠ για τη δημιουργία Πολιτισμού δίπλα στον Άνθρωπο.

Προπομπός της ομιλίας της κας Πατούλη υπήρξε η ολιγόλεπτη οπτικοακουστική παρουσίαση του απολογιστικού έργου του ΠΕΑΠ, μέσα από επιλεγμένες στιγμές πολιτιστικών, αθλητικών και διαδημοτικών δρωμένων που φέρουν την αποκλειστική σφραγίδα της νέας φιλοσοφίας αρχών και αξιών που υιοθέτησε στη θητεία της η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. Όπως ανέφερε η ίδια στην έναρξη της ομιλίας της, «παρακολουθώντας αυτό το video κάποιων επιλεγμένων εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια δημιουργίας του ΠΕΑΠ οπότε είχα τη διοίκησή του, αισθάνομαι ως πρόεδρος, αυτοδιοικητικός και ως γυναίκα, έμπλεη συγκίνησης, υπερηφάνειας, ηθικής ικανοποίησης και δικαίωσης».

Η κα Πατούλη μίλησε για τα «ορατά», όπως τα χαρακτήρισε, επιτεύγματα της διοίκησής της, εστιάζοντας:

  • Στον οικονομικό εξορθολογισμό, πετυχαίνοντας τον μηδενισμό του υπέρογκου χρέους που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, ύψους 400.000 ευρώ.
  • Στην επέκταση της κοινωνικής πολιτικής, με τις γενναίες μειώσεις συνδρομών σε όλα τα τμήματα.
  • Στην ταυτόχρονη αύξηση των μελών στα αθλητικά και καλλιτεχνικά τμήματα, ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
  • Στη δημιουργία νέων τμημάτων και της αναδιοργάνωσης πολλών άλλων.
  • Στη δημιουργία εκατοντάδων εκδηλώσεων ποικίλης ύλης, μηδενικού κόστους για το Δημόσιο Ταμείο και δωρεάν για όλους.
  • Στη γόνιμη σύνθεση των δομών του ΠΕΑΠ σε φορέα υλοποίησης πλουραλιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
  • Στην προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών.
  • Στην ανάληψη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.
  • Στην άψογη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Φορείς και Συλλόγους του Δήμου.

Παράλληλα, ανέφερε τους οραματικούς στόχους τους οποίους έθεσε στο επίκεντρο των ενεργειών της η διοίκησή της και ευχήθηκε να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, αναδεικνύοντας τον Δήμο σε κοιτίδα πολιτισμού με πανελλήνια εμβέλεια και το ΠΕΑΠ πρότυπο εκσυγχρονισμένου Οργανισμού. «Οραματικοί», όπως τόνισε «αλλά ταυτόχρονα εφικτοί στόχοι, διατηρώντας στην υλοποίησή τους ακέραιες τις αρχές διαφάνειας, διαλόγου, σύνθεσης, λογοδοσίας και χρηστής διοίκησης, που εφαρμόσαμε καθολικά και απαρέγκλιτα από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα». Και συνέχισε λέγοντας: «Ωστόσο αυτός ο οραματικός σχεδιασμός, απόλυτα ταυτισμένος με την προσωπική μου φιλοσοφία και αντίληψη για τη ζωή, την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, θα παραμείνει, ελπίζω και εύχομαι, φωτεινή και ισχυρή παρακαταθήκη και πυξίδα στην επόμενη διοίκηση του ΠΕΑΠ».

Και η κα Πατούλη-Σταυράκη πρόσθεσε με νόημα ότι «στη ζωή πολλές φορές άλλα δικαιούμαστε και άλλα μας αποδίδονται. Στην πολιτική ωστόσο, κάθε κύκλος που ολοκληρώνεται, ακούσια ή εκούσια, σηματοδοτεί την αφετηρία νέων διαδρομών και στοχεύσεων», δηλώνοντας ταυτόχρονα «την ισχυρή και απόλυτη δέσμευσή μου να παραμείνω δίπλα σας ως ενεργή πολίτης, μάχιμη δημοτική σύμβουλος, υπερασπιζόμενη με κάθε τρόπο τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της διαδημοτικής συνεργασίας, του ήθους στην πολιτική και της αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο μας, εκφράζοντας αποκλειστικά τους συμπολίτες μου, όλους εσάς, που με τιμήσατε με τη ψήφο σας ως πρώτη δημοτική σύμβουλο στο ξεκίνημά μου στην αυτοδιοικητική πολιτική».

Η κα Πατούλη στην ολοκλήρωση της ομιλίας της ευχαρίστησε ολόψυχα όλες και όλους όσοι έβαλαν το δικό τους προσωπικό λιθαράκι για πρόοδο και προοπτική. Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ αφιέρωσε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας που της αναλογούσε στην οικογένειά της «που αποτελεί παντοτινό στήριγμα της ζωής της», όπως ανέφερε.

Κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, κόβοντας το κομμάτι του Δήμου ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για όλους, με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αισιοδοξία. Επίσης, ευχαρίστησε την πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του ΠΕΑΠ για την μέγιστη προσπάθεια που έχουν καταβάλει στο τομέα των αρμοδιοτήτων τους, αναδεικνύοντας τον Δήμο πολιτιστικά, καθώς τις δυνατότητες που διαθέτει το έμψυχο δυναμικό των δομών του ΠΕΑΠ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση, αναδείχθηκε ο τυχερός της βραδιάς αφού κέρδισε το φλουρί, αφιερώνοντάς το στην αξιοσύνη και την εργατικότητα των ανθρώπων που πετυχαίνουν τους στόχους τους και δεν είναι αγνώμονες. Ευχήθηκε το 2017 να αποτελέσει έτος ειλικρίνειας και ανάπτυξης για τη χώρα μας, τοποθετώντας τον λαϊκισμό στην άκρη και μετατρέποντάς τον σε όχημα πραγματικών διεκδικήσεων για τη Νέα Ελλάδα των Άξιων και των Ικανών, όπως τόνισε. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης μίλησε με θερμά λόγια για την επιτυχημένη πολιτική που ακολούθησε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, την οποία συνεχάρη «για το ήθος και το υψηλό επίπεδο νεωτερικών αλλαγών που εισήγαγε στην αυτοδιοικητική της θητεία», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «ένας κύκλος έκλεισε και μόλις άνοιξε ένας νέος, με όραμα, ελπίδα και προοπτική».

Τέλος, κομμάτι της πίτας έκοψαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκπρόσωποι από τις δομές του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των εθελοντών του ΠΕΑΠ, δύο δημότες συμβολικά για τις δημοτικές κοινότητες Λυκόβρυσης και Πεύκης, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου, πρόεδροι Συλλόγων, Αθλητικών – Πολιτιστικών Σωματείων και Φορέων, καθώς εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας. Αναμνηστικά γούρια μοιράστηκαν σε όλους, καθώς και το καθιερωμένο κομμάτι βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet