Παρέμβαση κατοίκου Πεύκης για τις εξελίξεις στο ΠΕΑΠ
Αθλητισμός

Παρέμβαση κατοίκου Πεύκης για τις εξελίξεις στο ΠΕΑΠ

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά την παραίτηση της προέδρου του ΠΕΑΠ, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, καθώς και μετά την ανεξαρτητοποίησή της, κάνει ο κάτοικος Πεύκης, πρώην πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Χρόνης.

Ο κ. Κ. Χρόνης τάσσεται υπέρ του έργου της τ. προέδρου του ΠΕΑΠ, κάνοντας λόγο για πλούσια προσφορά πολιτιστικού έργου τα τελευταία δυόμιση χρόνια και απορεί που «το αξιόλογο αυτό έργο προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, δεν έτυχε της επιδοκιμασίας του δημάρχου και της διοίκησής του», όπως σημειώνει στην ακόλουθη παρέμβασή του:

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τον δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί στον Δήμο μας με αφορμή την παραίτηση της κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη από τη θέση της προέδρου του ΠΕΑΠ και την εν συνεχεία ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της διοίκησης, αισθάνθηκα το πολιτικό καθήκον ως κάτοικος της Πεύκης και πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας να παρέμβω, επισημαίνοντας ότι:

Στον Δήμο μας τα τελευταία 2,5 χρόνια υπήρξε μια πλούσια τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά παραγωγή και προσφορά πολιτιστικού έργου, το οποίο είχα πολλές φορές το προνόμιο ως θεατής να παρακολουθήσω κυρίως με τις εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο πολιτισμός είναι το πλέον ισχυρό ανάχωμα και εφαλτήριο αναγέννησης της κοινωνίας τόσο τοπικά όσο και εθνικά. Όσες και όσοι τον υπηρετούν και τον αναδεικνύουν κατοχυρώνοντας σε όλους μας το δικαίωμα πρόσβασης, αναιρώντας τους οικονομικούς περιορισμούς, αξίζουν τον σεβασμό, την αναγνώριση και την επιβράβευσή μας.

Ο συνδυασμός ενός αξιόλογου πολιτιστικού έργου, πρωτόγνωρου για τον Δήμο μας με διαδημοτική φιλοσοφία, με οικονομική εξυγίανση του νομικού προσώπου και άσκηση κοινωνικής πολιτικής, στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί τουλάχιστον δημόσια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημιουργούν τη βεβαιότητα μιας διοίκησης του ΠΕΑΠ που εργάζεται και επιτυγχάνει στόχους δύσκολους, σύνθετους και φαινομενικά αντίθετους μεταξύ τους.

Αιφνιδιάστηκα όταν αντιλήφθηκα ότι το αξιόλογο αυτό έργο προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, δεν έτυχε της επιδοκιμασίας του δημάρχου και της διοίκησής του απορρίπτοντας την ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΠΕΑΠ, υπηρετώντας κριτήρια παλαιοκομματικά και αναξιοκρατικά τα οποία θεωρούσα ότι ως Δημοκρατία και Θεσμοί τα έχουμε επιλύσει, ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα ακριβώς, της επικράτησης των μετρίων και της ήσσονος προσπάθειας.

Ως ενεργός πολίτης όπως υπήρξα ανέκαθεν, θεωρώ καθήκον μου την ώρα που στην τοπική μας κοινωνία έχει τεθεί ευθέως το ζήτημα των κριτηρίων και των αξιών που επιθυμούμε να μας διακρίνουν ως Δήμο και κοινωνικό σύνολο, τάσσομαι ανεπιφύλακτα στο πλευρό όσων υπηρετούν τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας, της αποδεδειγμένης κοινωνικής πολιτικής, όσων έχουν αποδείξει τη θεσμική τους προσήλωση και ευπρέπεια, επιδιώκοντας να συνομιλούν με την κοινωνία και τους πολίτες.

Χρόνης Κωνσταντίνος

Πρώην πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, πρώην πρόεδρος Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, κάτοικος Πεύκης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet