Σε εκδηλώσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέστη ο Δ. Κωνστάντος
Αθλητισμός

Σε εκδηλώσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέστη ο Δ. Κωνστάντος

Σε εκδηλώσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου 2017 παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- σχολιάζει το διήμερο πολιτισμού και αθλητισμού με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, αθλητικό, ενημερωτικό το Σαββατοκύριακο στον Δήμο, παρέα με τους συμπολίτες μας!

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον διήμερο ξεκίνησε Σάββατο μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου παρακολουθώντας αθλήτριες και αθλητές του τμήματος στίβου του Α.Ο. Πεύκης στο πλαίσιο του διασυλλογικού πρωταθλήματος «Δίαθλα» στις κατηγορίες Παμπαίδων Β΄ και Παγκορασίδων Β΄. Συγκινητική και τιμητική η αναφορά σε έναν σπουδαίο Έλληνα, και αθλητή, στην είσοδο του αθλητικού χώρου, στον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, υπενθυμίζει και αναδεικνύει τη μέγιστη συνεισφορά του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ταυτόχρονα οι αγώνες ήταν μια ακόμα αφορμή να καταστεί προφανής η αναγκαιότητα δημιουργίας ειδικού προπονητηρίου στίβου στον Δήμο μας για την άθληση εκατοντάδων παιδιών και νέων που συμμετέχουν στις ακαδημίες στίβου του Α.Ο. Πεύκης και της Αναγέννησης.

Σάββατο απόγευμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων στο σκάκι, εντασσόμενο στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ Παιδιού που θα πραγματοποιηθεί 26 – 27 – 28 Μαΐου. Η γόνιμη ιδέα του Συλλόγου «Αριστοτέλης» υιοθετήθηκε από το ΠΕΑΠ και η πολυπληθής σκακιστική κοινότητα του Δήμου μας συναντήθηκε στον φιλόξενο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης που αναδείχθηκε και πρώτο στους αγώνες! Συγχαρητήρια στους μικρούς σκακιστές, κορίτσια και αγόρια, από όλα τα Δημοτικά Σχολεία Πεύκης και Λυκόβρυσης που συμμετείχαν στους αγώνες!

Η διπλή εορτή ανόδου του ΚΑΟ Λυκόβρυσης ενίσχυσε το εορταστικό και αθλητικό πνεύμα του διημέρου. Σάββατο απόγευμα στο κατάμεστο ανοιχτό γήπεδο basket της Λυκόβρυσης, η διοίκηση, οι προπονητές, οι παίκτριες, οι παίκτες και όλοι οι συντελεστές, σε ενωτικό κλίμα, βράβευσαν τις ομάδες των νεανίδων και των αντρών για τις ανόδους κατηγορίας που πέτυχαν, θέτοντας ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Ευχές ανταλλάχθηκαν για μελλοντικές επιτυχίες, στο πλαίσιο της αρχής που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος «μία οικογένεια, μία ομάδα» με συνεχή καλλιέργεια και προαγωγή της αθλητικής παιδείας.

Η εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη, Σάββατο βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ήταν αναμφίβολα το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του διημέρου, γοήτευσε το πολυπληθές κοινό, καταξιώνοντας ακόμα περισσότερο το δημιουργικό και παραγωγικό έργο που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο. Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας του Ωδείου από την κα Κατερίνα Βαφειάδου, σε συνδυασμό με την παρουσία στο τραγούδι της Ντέπης Σακελλαρίου και του Δημήτρη Κορίλλη, τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Ωδείου και της χορωδίας της θεατρικής ομάδας του ΠΕΑΠ υπήρξε άρτια, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και πολιτισμό!

Κυριακή πρωί, ημέρα αφιερωμένη στην εορτή της μητέρας, μια εξαιρετική σύνθεση ομιλητριών μας ανέλυσε θέματα σχετικά με την οικογένεια, στο πλαίσιο της ημερίδας «Μαίες, Μητέρες & Οικογένειες: Συνεργάτες για τη ζωή» με οργανωτή τον Σύλλογο «Ευτοκία» και την υποστήριξη του ΠΕΑΠ, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης. Αναμφίβολα οι τοποθετήσεις των ομιλητριών διεύρυναν, και εμπλούτισαν τις γνώσεις μας, προβληματίζοντάς μας ταυτόχρονα θετικά, για ζητήματα που αφορούν κάθε οικογένεια. Συγχαρητήρια ανήκουν και στην οργανωτική «ψυχή» της εκδήλωσης, την κα Μάλαμα Μαυροπούλου.

Στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχείο Πεύκης, η προληπτική ιατρική είχε την τιμητική της, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου «Η Πεύκη» και του ΠΕΑΠ, με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων και την παροχή συμβουλών από εξειδικευμένους ιατρούς, στελέχη ιδιωτικού κέντρου. Πολλές ζωές έχουν σωθεί από παρόμοιες πρωτοβουλίες, εντοπίζοντας πιθανά προβλήματα υγείας σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που δεν επισκέπτονται συχνά για προληπτικούς λόγους τις υπηρεσίες υγείας. Δεκάδες οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν την Κυριακή στο κάλεσμα, δικαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες των οργανωτών, ενθαρρύνοντας επιπρόσθετα για τη συστηματική επανάληψή τους. Η υποδοχή και οργάνωση από το ιδιωτικό κέντρο υπήρξε άψογη. 

Κυριακή απόγευμα σειρά είχε και πάλι ο αθλητισμός, παρακολουθώντας τον αγώνα που έδωσε το Παμπαιδικό του Α.Ο. Πεύκης με τον Ο.Φ. Χολαργού στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου Δήμου. Στις ακαδημίες ποδοσφαίρου των αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας συντελείται ένα σημαντικό έργο σε αγωνιστικό, αθλητικό και ψυχαγωγικό επίπεδο, το οποίο αναμένεται να υποστηριχτεί καλύτερα με την επικείμενη ανακαίνιση του σταδίου της Πεύκης, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Οι «Μαμάδες της Καρδιάς» των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας μάς συγκλόνισαν με τις αφηγήσεις τους, τις εμπειρίες τους και το ανιδιοτελές περίσσευμα ψυχής που διαθέτουν. Κυριακή βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο η οφειλόμενη τιμή στον ρόλο της μητέρας, αναδεικνύοντας τις «Μαμάδες SOS» και το πολύτιμο έργο που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS. Η παιδική χορωδία των Παιδικών Χωριών μας συγκλόνισε αποδίδοντας τραγούδια για τη μητέρα. Το Δημοτικό Ωδείο μάς έκανε και πάλι υπερήφανους παρουσιάζοντας τρία διαφορετικά μουσικά σύνολα, βιολιά, κιθάρες και μοντέρνο, αποσπώντας το παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού. Συγχαρητήρια στη διευθύντρια του Ωδείου, κα Κατερίνα Βαφειάδου, και στους καθηγητές για τα εξαίρετα και ποικίλα μουσικά ακούσματα που μας προσέφεραν! Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης και του ΠΕΑΠ για την οργάνωση της εκδήλωσης υπήρξε ιδιαίτερα θετική τόσο ως προς τον συμβολισμό όσο και ως προς το περιεχόμενο!

«Μικρός Δήμος με ανεξάντλητες δυνατότητητες και πρωταγωνιστές τους συμπολίτες μας και την αξιοσύνη τους!». Σας ευχαριστούμε! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet