Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Δημοσιογράφων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Δημοσιογράφων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Δημοσιογράφων, στις Βρυξέλλες, συμμετέχει ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εκπροσωπώντας τη χώρα μας ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, και επικεφαλής σήμερα της μεγαλύτερης σε αριθμό συμβούλων δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με δημοσιογράφους από δεκάδες χώρες, ενώ ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή διεθνούς σεμιναρίου στην Αρχαία Ολυμπία το οποίο θα χρηματοδοτήσει η Διεθνής Ομοσπονδία.

Εκ των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν στο συνέδριο, ένα που ξεχώρισε είναι «πώς ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει παράγοντα Ειρήνης και Ανάπτυξης των χωρών της Αφρικής», καθώς και οι αντιδράσεις για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και της πρόσβασης των δημοσιογράφων στις πηγές πληροφόρησης. Αντιδράσεις που απασχολούν πλέον και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τους συνέδρους απασχόλησε, επίσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που αρχίζει τον Ιούνιο στη Ρωσία και η εντυπωσιακή, από κάθε πλευρά, απόφαση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με το Μεξικό και τον Καναδά διεκδικώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) έστειλε στις Βρυξέλλες έναν από τους κορυφαίους της διαιτησίας για να αναλύσει το σύστημα VAR (είναι η δυνατότητα να αποφασίζουν οι διαιτητές βλέποντας το βίντεο), το οποίο θα εφαρμοστεί σε αυτό το Μουντιάλ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι «το συνέδριο πέρα από τα σημαντικά θέματα του πρωταθλητισμού απασχόλησαν και ζητήματα μαζικής άθλησης και η δυνατότητα να έχουν όλοι οι πολίτες του κόσμου, πλούσιοι και φτωχοί, πρόσβαση στον αθλητισμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet