Συζήτησης «εφ’ όλης της ύλης» για το ΠΕΑΠ μεταξύ Χρ. Φωτίδη και Δ. Κωνστάντου
Αθλητισμός

Συζήτησης «εφ’ όλης της ύλης» για το ΠΕΑΠ μεταξύ Χρ. Φωτίδη και Δ. Κωνστάντου

Οι εθιμοτυπικές συναντήσεις της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- με τους νέους προέδρους, του Δημοτικού Συμβουλίου και των δύο νομικών προσώπων του Δήμου, συνεχίστηκαν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 με τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη.

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή της η παράταξη, «στη διάρκειας δύο ωρών συζήτηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος εφ’ όλης της ύλης, με ανταλλαγή απόψεων τόσο ως προς τη διοικητική λειτουργία όσο και ως προς τις δραστηριότητες στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα υποβάλαμε μια σειρά προτάσεων, παλαιότερων και νέων, στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας που επιθυμούμε να διατηρήσουμε με το ΠΕΑΠ όπως και με τον Δήμο και το ΚΟΙΠΑΠ».

Μεταξύ άλλων, η Λυκόβρυση Πεύκη.- πρότεινε τα εξής:

  1. Την αλλαγή του καταστατικού ίδρυσης του νομικού προσώπου ως προς την εκπροσώπηση των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους. Με το υφιστάμενο καταστατικό εκπροσωπούνται μόνο οι 2 από τις 5 παρατάξεις της μειοψηφίας.
  2. Τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το ΚΟΙΠΑΠ στο ΠΕΑΠ. Από την πρώτη τοποθέτηση της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε επισημάνει «το παράδοξο τουλάχιστον γεγονός, η ευθύνη του κορυφαίου πολιτιστικού και πνευματικού αγαθού, του βιβλίου, να μην ανήκει στο νομικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη του πολιτισμού!».
  3. Την ολοκληρωτική ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης ώστε να μετατραπεί σε μια μικρότερης χωρητικότητας, αλλά ισάξιας με το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης αίθουσας εκδηλώσεων.
  4. Τη δημιουργία αίθουσας αποκλειστικής χρήσης για τα πνευματικά αθλήματα, με πρωταγωνιστή το σκάκι, σε συνεργασία με το σύλλογο «Αριστοτέλη» και τον Α.Ο. Πεύκης, που επί σειρά ετών ασχολούνται με ιδιαίτερη επιτυχία στην ανάπτυξη του αθλήματος στον Δήμο.
  5. Τη δημιουργία νέας δομής στο ΠΕΑΠ με αντικείμενο την εκπαιδευτική ρομποτική για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  6. Τη δυνατότητα φιλοξενίας επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με εισιτήριο για τους θεατές, προς διευκόλυνση του θεατρόφιλου κοινού του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
  7. Τη συνδιοργάνωση ποικίλης θεματολογίας μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, όπως είχε συμβεί και με την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΠ από το φθινόπωρο του 2017.
  8. Τη λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου, όπως έχει εξαγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ανέλυσε τρέχοντα ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας, όπως η έγκαιρη έναρξη των εργασιών στο γήπεδο και στο κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης, η αλλαγή της τέντας στο γυμναστήριο «Χρήστος Μωραΐτης» (μπαλόνι), η άρτια προετοιμασία του 40ού Φεστιβάλ Παιδιού, η ολοκλήρωση της εργασιών στην οικία Τζερμιά, ώστε να μεταφερθεί εκ νέου εκεί το εργαστήρι ζωγραφικής, η τακτοποίηση των συμβάσεων του προσωπικού με τους ίδιους οικονομικούς όρους της προηγούμενης χρονιάς και η χρησιμοποίηση πλέον του ειδικού καλύμματος στην πισίνα της Πεύκη,ς που αναμένεται να εξοικονομήσει σημαντικούς, όπως τονίστηκε, οικονομικούς πόρους.

«Η θεσμικά προβλεπόμενη ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωση, κατανόηση και συνεργασία, λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των συμπολιτών μας, του Δήμου και της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη, για τη χρήσιμη και εποικοδομητική συνεισφορά του.

»Ευελπιστούμε ότι τα θετικά συμπεράσματα, τα οποία θα κριθούν στην πράξη φυσικά, που έχουμε αποκομίσει από τις συναντήσεις με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Ποριώτου και τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη, θα συνεχιστούν και στη συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τον προσδιορισμό της οποίας αναμένουμε εκ μέρους της» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της, Δημήτρης Κωνστάντος.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet