Συμβουλές για την αθλητική ψυχολογία και διατροφή δόθηκαν σε εκδήλωση της Αναγέννησης Πεύκης
Αθλητισμός

Συμβουλές για την αθλητική ψυχολογία και διατροφή δόθηκαν σε εκδήλωση της Αναγέννησης Πεύκης

Σεμινάριο για την Αθλητική Ψυχολογία και την Αθλητική Διατροφή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», κάτωθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης από τον Γ.Σ. Αναγέννηση Πεύκης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τα θέματα:

  • Αθλητική Ψυχολογία: Πώς να γίνω ψυχικά ανθεκτικός αθλητής.
  • Αθλητική Διατροφή: Το πιάτο του αθλητή ανάλογα  με την αγωνιστική περίοδο.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Αναγέννηση Πεύκης ευχαριστεί θερμά για την ουσιαστική τους συμβολή τις  ομιλήτριες και επιστημονικές συνεργάτιδες του Συλλόγου:

  • Φρόσω Πατσού, M.Sc. ψυχολόγο, πτυχιούχο του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΑΕΚ, πρ. αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Στίβου – OLY, Υποψήφια διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου-Τμήματος Ψυχολογίας.
  • Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD, διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κλινική διαιτολόγο – αθλητική διατροφολόγο, επιστημονική συνεργάτιδα ΣΕΓΑΣ – διατροφολόγο της Εθνικής Ομάδας Στίβου, ΠΓΣ, Επιστημονική υπεύθυνη Διαιτολογικού γραφείου «Θερμίδα».

Οι ομιλήτριες με το κύρος, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους προσέδωσαν ποιότητα στο σεμινάριο της Αναγέννησης Πεύκης, ενώ με το μοναδικό τους τρόπο πρόσφεραν απλές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των αθλητών.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, οι εθελόντριες κέρδισαν όλους τους παρευρισκομένους, δεχόμενες ερωτήσεις, λύνοντας απορίες και δίνοντας οδηγίες, ενώ έδειξαν στο κοινό πώς να θέτει εφικτούς στόχους, αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά ώστε να καταφέρνει να τους πραγματοποιεί.

Παράλληλα, η Αναγέννηση Πεύκης ευχαριστεί τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στην αίθουσα «Μ Αναγνωστάκης».

Επίσης ευχαριστεί τον διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πρόδρομο Τσολακίδη, για την παρουσία του, τις τοποθετήσεις του, αλλά και τα καλά του λόγια, με τα οποία προέτρεψε τον Σύλλογο να συνεχίσει παρόμοιες εκδηλώσεις, διότι πέρα των προφανών αγωνιστικών ωφελειών που παράσχουν, πραγματώνουν κυρίως την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητριών – αθλητών.

Επιπροσθέτως ο Σύλλογος ευχαριστεί το φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» και τον αντιπρόσωπό της, κ. Αλεξόπουλο Αθανάσιο, καθώς επίσης και τα αρτοζαχαροπλαστεία «Ο Μύλος του χωριού» που με τις ευγενικές τους χορηγίες  στήριξαν την εκδήλωση.

Για τη συνέχεια των δράσεων αυτών η Αναγέννηση Πεύκης επισημαίνει: «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και στο μέλλον αυτές τις δράσεις μας και με τις μικρές μας δυνάμεις ευελπιστούμε να προσφέρουμε δημιουργικά και στους τομείς της επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των αθλητών και των αθλητριών μας, αλλά και των φίλων του αθλητισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet