Συμμαχία Πολιτών: Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης… στο έλεος του Θεού
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης… στο έλεος του Θεού

Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκονται «στο έλεος του Θεού» όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Το στάδιο της Πεύκης είναι σε άθλια κατάσταση, στο ημιτελές της Λυκόβρυσης δεν κουνιέται φύλλο και για το Διαδημοτικό Γήπεδο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης χάθηκε κι αυτό το καλοκαίρι» τονίζει ο κ. Θεοδωρακόπουλος στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξής του, απαντώντας, παράλληλα, σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής στην οποία κατηγορείται ότι επι δημαρχίας του υπερχρέωσε τον πρώην Δήμο Πεύκης.

Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου μας… στο έλεος του Θεού

Πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι και ο Δήμος μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού (και) τις αθλητικές εγκαταστάσεις και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. Η υπομονή όλων, μικρών και μεγάλων έχει εξαντληθεί. Προφανώς γιατί βλέπουν την αδιαφορία του απερχόμενου δημάρχου κ. Μαυρίδη. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα στελέχη της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών έχουν αναδείξει το πρόβλημα αρκετές φορές και προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά «και το μαχαίρι και το πεπόνι» το κρατάει ο δήμαρχος. Και δυστυχώς η λειτουργία αυτής της δημοτικής Αρχής στηρίζεται στη μικροπολιτική. Αλλά πλέον οι πολίτες δεν παραπλανόνται. Έχουν αντιληφθεί ότι η διοίκηση του Δήμου έχει αποτύχει. Όμως περίμεναν τουλάχιστον από τη δημοτική Αρχή λιγότερα ψέματα.

«Η κατάσταση σήμερα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας είναι απαράδεκτη. Το δημοτικό στάδιο της Πεύκης, ένα από τα πιο όμορφα της χώρας μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τραυματισμούς, ενώ ο στίβος προ πολλού έχει γίνει… τσιμεντένιος. «Πέντε χρόνια περιμένουμε την ανάπλαση» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Και συνέχισε: «Το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης έχει μείνει στο 2002. Από τότε δεν έχει μπει ούτε καρφί. Ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός το είχε αφήσει για 12 χρόνια να ερειπώσει. Κι έλεγε διάφορες αστείες δικαιολογίες στη νεολαία της Λυκόβρυσης. Στο προαύλιο του έριχναν τα πάντα, το είχαν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Έως ότου επενέβη εισαγγελέας το 2016. Ο κ. Μαυρίδης μπροστά στην πίεση των σωματείων, αλλά και τη δική μας, που αποκαλύψαμε ότι υπήρχε από το 2001 ΦΕΚ το οποίο είχε χαρακτηρίσει τον χώρο αθλητικό, υποχρεώθηκε να… υποσχεθεί ότι θα ολοκληρωθεί το έργο. Όμως δύο χρόνια είναι στα λόγια. Πέρυσι τον Οκτώβριο μας είπαν ότι μπήκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ. Αλλά δεν είδαμε τίποτα να γίνεται».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και στο διαδημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στα όρια Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης: «Είναι κι αυτό ακατάλληλο λόγω της πολυετούς χρήσης του. Οι ποδοσφαιριστές, μικροί και μεγάλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή. Ο κ. Μαυρίδης υποσχέθηκε ότι θα προχωρούσε άμεσα. Αλλά έμεινε στα ΘΑ…ΘΑ… Πιστεύαμε ότι θα είχαμε παρεμβάσεις το καλοκαίρι που είναι σε διακοπές και οι παίκτες. Δεν έγινε ακόμα ούτε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Δηλαδή κι εδώ ισχύει το περίφημο “ζήσε Μάη μου”…».

Και κατέληξε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης: «Φυσικά η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις μικρότερες εγκαταστάσεις. Το γήπεδο τένις στο κλειστό της Πεύκης… φωνάζει για ανακατασκευή, το ίδιο και αρκετά γήπεδα αθλοπαιδιών σε σχολεία και γειτονιές. Και ας μη μιλήσουμε για θέματα καθαριότητας στους αθλητικούς χώρους γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική…».

Υ.Γ. 1: Στα νέα ψεύδη του απερχόμενου δημάρχου, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι θα τον αφήσουμε να συνεχίσει τον κατήφορο. Γνωρίζει ότι απέρχεται και βρίσκεται σε πανικό. Όπως γνωρίζει ότι όλο και περισσότεροι πολίτες στηρίζουν τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο…

Φυσικά και είναι, όχι απλώς ψέμα, αλλά γκεμπελίστικη πρακτική ότι δήθεν η υπερυψωμένη διάβαση στη Δημοκρατίας στοίχισε 87.000 ευρώ. Ντροπή του… Περιμένουμε μια δημόσια συγγνώμη εντός της ημέρας… Ο προϋπολογισμός αναφέρεται σε έξι διαβάσεις που δεν έγιναν άρα και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Και κάτι άλλο. Μπορεί να μας δείξει τη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε παράνομη η σύγχρονη υπερυψωμένη διάβαση, που κατασκευάστηκε μετά από αιτήματα των γονέων του Δ΄ Δημοτικού και βεβαίως κατοίκων της περιοχής για την ασφάλεια των πεζών; Του… δίνουμε χρόνο μια εβδομάδα για να τη βρει…

Υ.Γ.2: Από τη θητεία του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) έχουν να βαφτούν τα σχολικά κτήρια της Πεύκης «μέσα κι έξω». Όσο και να «μαγειρεύει» τους αριθμούς  για τα σχολεία ο… άφαντος δήμαρχος κ. Μαυρίδης δεν θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογήσει την άθλια κατάσταση στην οποία έφερε μαζί με τον κ. Φωκιανό τις σχολικές υποδομές. Κι αν δεν ήταν οι σύλλογοι γονέων η κατάσταση θα ήταν πολύ κακή. Αλήθεια η εργολαβία που θα συντηρούσε τα σχολεία το καλοκαίρι γιατί δεν ξεκίνησε; Πότε θα μπει όταν θα είναι τα παιδιά στο μάθημα ή όταν πλησιάσουν ακόμα περισσότερο οι εκλογές;  

Υ.Γ.3: Ακόμη περιμένουμε από τον απερχόμενο δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα το εισερχόμενο έγγραφο 279/13-01-2011 από τον ΟΣΚ που τους ρωτούσε αν θέλουν το κλειστό και την απάντηση που έδωσαν. Και βεβαίως να απαντήσει για την παραπλάνηση των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, στους οποίους μαζί με τον κ. Φωκιανό είχαν υποσχεθεί ένα μεγάλο πάρκο και φυσικό αέριο σε όλους…

Υ.Γ. 4: Επίσης ακόμα περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μαυρίδης γιατί απέκρυψαν από τους πολίτες ότι το 2011 η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου τους άφησε 1.470.000 μετρητά και επί πλέον 2.000.000 από τα παρακρατηθέντα (τα οποία και εισέπραξαν), 1.500.000 περίπου για είσπραξη από οφειλές τρίτων, 500.000 για είσπραξη από έργα που είχαν γίνει κι έναν Δήμο λειτουργικό, πλήρως εξοπλισμένο, με άριστες σχολικές και άλλες υποδομές και μια προίκα έργων προς εκτέλεση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εκατομμυρίων. Κι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη πληρώθηκαν από το 2ο μνημόνιο μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, όπως πέρυσι καλύφθηκαν μέσω του 3ου μνημονίου τα νέα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, κάτι που έγινε σε όλους τους δήμους.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet