Συμμαχία Πολιτών: Την γκάφα της δημοτικής αρχής στο Στάδιο Πεύκης πληρώνουν οι αθλούμενοι
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Την γκάφα της δημοτικής αρχής στο Στάδιο Πεύκης πληρώνουν οι αθλούμενοι

Χωρίς ταρτάν έχει μείνει το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, όπως καταγγέλλει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών κάνοντας λόγο για «γκάφα» της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης, την οποία, όπως τονίζει «πληρώνουν οι αθλούμενοι».

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την γκάφα τελικά την πληρώνουν οι αθλούμενοι αφού δεν τοποθετήθηκε ακόμη το «ταρτάν» στο Στάδιο Πεύκης

Αυτά μόνο στον δικό μας Δήμο πρέπει να συμβαίνουν. Να κλείνει το Στάδιο Πεύκης για 10 μήνες και να ξεσπιτώνονται χιλιάδες αθλούμενοι. Και στο τέλος να ανοίγει το Στάδιο μόνο για το ποδόσφαιρο και όχι για τον στίβο. Που σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά αθλητές της «Αναγέννησης» και του Α.Ο. Πεύκης να μένουν άστεγα. Ενώ προβλήματα έχουν ακόμη κάπου χίλιοι πολίτες που κάνουν «άθληση για όλους» πρωί και απόγευμα.

Κι όλα αυτά να συμβαίνουν γιατί… ξέχασε ο δήμαρχος να βάλει στη μελέτη  προς την Περιφέρεια και την αντικατάσταση του φθαρμένου εδώ και χρόνια ελαστικού τάπητα των τεσσάρων διαδρομών. Οι συνέπειες από την απαράδεκτη αυτή γκάφα της διοίκησης του Δήμου είναι η μεγάλη ταλαιπωρία των αθλούμενων και βεβαίως η επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου με ένα ποσό γύρω στις 65.000 ευρώ αφού η Περιφέρεια δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά εκ των υστέρων την αμέλεια του Δήμου που υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό από το ταμείο του.

Η Συμμαχία Πολιτών, η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη που παρακολουθεί από καιρό με συνέπεια το θέμα, είχε αποκαλύψει με δελτίο Τύπου στις 8 Απριλίου 2019 (επισυνάπτεται) το πρόβλημα και είχε καλέσει τον δήμαρχο να κινητοποιηθεί για να μην μείνει το στάδιο ένα περίπου χρόνο κλειστό.

Τότε αντί για ευχαριστώ είχαμε εισπράξει- και προσωπικά ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος – ύβρεις. Η απάντηση του δημάρχου ήταν χαμηλού επιπέδου όπου μετά τους άθλιους χαρακτηρισμούς που έκανε, κατέληγε ότι… έγκαιρα είχε πάρει την απόφαση για την αντικατάσταση. Τα γεγονότα όμως αποτελούν την απόδειξη της αδιαφορίας.

Η υπογραφή για την προμήθεια του ελαστικού τάπητα με χρήματα των δημοτών και όχι της Περιφέρειας έγινε τελικά τον Νοέμβριο. Κι επειδή δεν είχε έρθει ενωρίς το υλικό και ο καιρός δεν το επέτρεπε παρ΄ ολίγο με αμέλεια πάλι του Δήμου να τιναχθεί η υπόθεση στον αέρα. Ο προμηθευτής ζήτησε παράταση στις 2 Ιανουαρίου αφού η σύμβαση έληγε στις 11 Ιανουαρίου. Ο δήμαρχος όμως αμέλησε και πάλι και θυμήθηκε στις 9 Ιανουαρίου το θέμα. Κάλεσε τότε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να προλάβει την προθεσμία.

Η αντιπολίτευση θα μπορούσε να κάνει ένσταση για τον τρόπο σύγκλισης της συνεδρίασης αφού οι κατεπείγουσες συνεδριάσεις προβλέπονται σε άλλες περιπτώσεις και όχι όταν… ξεχνάει ο δήμαρχος να συγκαλέσει την Οικονομική.

Τώρα η νέα προθεσμία είναι για τις 11 Μαρτίου. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να τοποθετηθεί ο τάπητας στις διαδρομές σε καλές θερμοκρασίες και με απόλυτα στεγνό το δάπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet