Συνεχίζονται οι επιτυχίες του «Αριστοτέλη» στο σκάκι
Αθλητισμός

Συνεχίζονται οι επιτυχίες του «Αριστοτέλη» στο σκάκι

Με την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου 2ης θέσης της αναπτυξιακής ομάδας του Αριστοτέλη για το Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων Αττικής κάτω των 10 ετών ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των Νεανικών Ομάδων κάτω των 8, κάτω των 10 και κάτω των 12 ετών την Κυριακή 28/5/2017.

Η ομάδα του Αριστοτέλη για το Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών (αναπτυξιακό) πέτυχε 4 νίκες σε 5 αγώνες και κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες της κατηγορίας από την Αττική. Με συνολική συγκομιδή 16 νίκες και μόνο 4 ήττες στις παρτίδες τους πέτυχαν τη μεγάλη διάκριση, η οποία είναι η πρώτη από τις ομάδες του συλλόγου στα νεανικά πρωταθλήματα ή κύπελλα στη μικρή ιστορία του στο σκάκι, με την κατάκτηση ενός κυπέλλου.

Οι σκακιστές του Αριστοτέλη Βάσσης Αναστάσιος, Χρημούζης Νίκος, Γρίβας Ανδρέας και Σακκάτος Αλέξανδρος υπήρξαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας κάτω των 10 ετών. Πολύ καλή και η παρουσία των άλλων δύο ομάδων του συλλόγου και ιδιαίτερα των αθλητών κάτω των 8 ετών που βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα κυπέλλου για την ομάδα, Ηττήθηκε οριακά από την ομάδα του Σ.Ο. Καλλιθέας, με σκορ 2 – 1, την τελευταία στιγμή, σε μια παρτίδα που έκρινε τη 2η θέση και το αντίστοιχο κύπελλο. Η ομάδα τερμάτισε τελικά στην 8η θέση, με 3 νίκες σε 5 αγώνες ανάμεσα σε 38 ομάδες. Η ομάδα του Αριστοτέλη κάτω των 12 ετών, με 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες, είχε καλή παρουσία τερματίζοντας στην 26η θέση ανάμεσα σε 56 ισχυρές ομάδες της Αττικής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές που πρόσφεραν χαρά στους προπονητές τους, στους γονείς τους, στα μέλη και τους φίλους του σωματείου, με τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ Παιδιού Πεύκης διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία σκακιστικοί αγώνες στο άλσος Βαρβαρέσσου το Σάββατο 27/5/2017, με συμμετοχή 30 αθλητών οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν αθλητές του Αριστοτέλη.

Διεξήχθησαν αρχικά αγώνες «ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΈ» σε δύο ομάδες και στη συνέχεια οι σκακιστές αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε τρεις γύρους, σύμφωνα με την ηλικία τους. Βραβεύτηκαν 14 αθλητές, 12 από τους οποίους είναι σκακιστές του Αριστοτέλη, που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους για το επόμενο Φεστιβάλ Παιδιού το 2018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet