Συντονιστής σε φόρουμ για την αθλητική βία ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Συντονιστής σε φόρουμ για την αθλητική βία ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με θέμα «Η αθλητική βία ως μέρος της κοινωνικής βίας».

Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ανοίγοντας τις εργασίες του φόρουμ τόνισε ότι «η αθλητική βία είναι ένα τέρας παγκόσμιο με τεράστιες προεκτάσεις στην κοινωνία». «Αν κάποιος “γκουγκλάρει” τη λέξη στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν 6.830.000 κείμενα για την αθλητική βία» συμπλήρωσε.

«Το θέμα είναι μεγάλο και μας αφορά όλους. Την Πολιτεία, την οικογένεια του αθλητισμού (ομοσπονδίες,  ανώνυμες εταιρείες, παίκτες, διαιτητές, οπαδούς), την αθλητική δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως τους αστυνομικούς, στους οποίους έχουμε συνηθίσει να ρίχνουμε και τις περισσότερες ευθύνες» ανέφερε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Είναι σημαντικό που οι ίδιοι οι αστυνομικοί παίρνουν την πρωτοβουλία να ανοίξουν αυτό το καυτό θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια την ελληνική κοινωνία, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστική λύση, με συνέπεια οι φίλαθλοι να έχουν απομακρυνθεί από τα γήπεδα και να μην μπορούν τα παιδιά με τους γονείς τους να παρακολουθήσουν έναν αγώνα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ.

Στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρ. Γερακαράκος, όσο και οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δημ. Πάκος (Αθηνών), Θεοδ. Χατζόπουλος (αντ. ΒΑ Αττικής), Γ. Σταματάκης (Δυτ. Αττικής), Σπ. Λιότσος (Πειραιώς) ζήτησαν όπως οι αστυνομικοί να μην έχουν την ευθύνη εντός των γηπέδων την οποία πρέπει να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες και να περιοριστούν στα εκτός γηπέδων καθήκοντά τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Ν. Τόσκας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλος, συμφώνησαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Θεοδωρακόπουλου, με την πρόταση των Αστυνομικών Ενώσεων. Στο φόρουμ μετείχαν, επίσης, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκοτίας και εκπρόσωποι κομμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet