Τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου άνοιξε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου άνοιξε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, διεξάγεται το 5ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Τις εργασίες του άνοιξε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που είναι πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διά βίου μάθησης και στον χώρο του αθλητισμού, στην «απογείωση» των οικονομικών μεγεθών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στον ρόλο του αθλητικού τουρισμού και στις ευθύνες της αθλητικής δημοσιογραφίας απέναντι στους νέους.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ευχαρίστησε τους ομιλητές της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων είναι καθηγητές πανεπιστημίων (Γ. Πλειός, Α Βέγλης, Γ. Αντωνοπούλου), αυτοδιοικητικοί (ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δ. Κωστούρος), διαπρεπείς δημοσιογράφοι (Χρ. Σωτηρακόπουλος, Αντ. Καρπετόπουλος κ.ά.), επιστήμονες του δίκαιου για τα ΜΜΕ (Απ. Καψάλης), πρωταθλητές, ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης (139 φορές διεθνής) και ειδικοί σχετικά με τον αθλητικό τουρισμό (Μ. Κουτουλιέρη, Κ. Μητρόπαπας, Ε. Ζίκουλη κ.ά.), που είναι ένα από τα κύρια θέματα του τετραήμερου. Ειδική αναφορά έκανε στο «θαύμα του μαραθωνίου της Αθήνας», που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε μεγάλο γεγονός παγκοσμίου επιπέδου (ομιλητής ο γενικός συντονιστής του, Μ. Ασημακόπουλος).

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών, Τ. Καμενζούλι και εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας (Ε. Ριζεάκου, Α. Αγάτσα, Κ. Κορτέσης, Δ. Χορταριάς, Σ. Κέλλας, Θ. Μπαμπανέβας, Κ. Θεοδωροπουλος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet