Τον Κώστα Γατζία τίμησε η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Τον Κώστα Γατζία τίμησε η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης

Έναν καταξιωμένο άνθρωπο του Αθλητισμού τίμησε η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και εθνικό προπονητή Κώστα Γατζία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη Συμμαχία Πολιτών επισημαίνει:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει αρκετές φορές η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών πέρα από τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα του Δήμου μας, δίνει βάρος και στη θετική πλευρά των γεγονότων. Στηρίζει λοιπόν και αναδεικνύει τους ανθρώπους που πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά στον τόπο μας σε διάφορους τομείς. Γι΄ αυτό έχει καθιερώσει, στην κοπή της πίτας, τη βράβευση σημαντικών προσώπων.

Εφέτος ένας από αυτά τα πρόσωπα ήταν ο Κώστας Γατζίας, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό και τους νέους. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής πολλά χρόνια στα Ανάβρυτα έκανε με τη σκληρή δουλειά μεγάλο όνομα στον στίβο όπου πέρασε από αρκετά πόστα κι έγινε και εθνικός προπονητής. Επίσης, εργάστηκε ως γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ.

Στις μεγάλες διοργανώσεις είχε την ευθύνη της οργάνωσης των αγώνων εντός του σταδίου, όπου όλα έπρεπε να δουλεύουν ρολόι. Στον ρόλο αυτό ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων του κόσμου. Φυσικά είχε σημαντικό ρόλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Κώστας Γατζίας, ως κάτοικος της Πεύκης, βοήθησε σημαντικά και πάντα ανιδιοτελώς και τον Δήμο μας στα αθλητικά δρώμενα. Για τέσσερα χρόνια είχε την ευθύνη του καθιερωμένου αγώνα δρόμου, για τον οποίο εισηγήθηκε να γίνεται μέσα στο δάσος Μορέλα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην προσφώνηση που του έκανε τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσφορά του στον αθλητισμό του τόπου μας. Την απονομή της πλακέτας την έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη πορεία του Κώστα Γατζία στον αθλητισμό.

Η σύζυγός του Άννα ήταν για αρκετά χρόνια καθηγήτρια στη Λυκόβρυση, ενώ η κόρη του Ελένη είχε εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε την ευθύνη του αθλητισμού. Ο γιος του Διονύσης είναι οδοντίατρος στη Μεγάλη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet