«Τοξότης Πεύκης»: Δήμος και ΠΕΑΠ απειλούν τη λειτουργία του Σωματείου μας
Αθλητισμός

«Τοξότης Πεύκης»: Δήμος και ΠΕΑΠ απειλούν τη λειτουργία του Σωματείου μας

Με ανοιχτή επιστολή του, το Σωματείο «Τοξότηςς Πεύκης» καταγγέλλει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τη διοίκηση του νομικού προσώπου Περιβάλλον – Πολιτισμός Αθλητισμός (ΠΕΑΠ) για μεροληπτική συμπεριφορά απέναντί του σε ό,τι αφορά τη χρήση του δημοτικού σταδίου Πεύκης για τις προπονήσεις της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Σωματείο, ενώ επί 30 χρόνια χρησιμοποιούσε τον αθλητικό χώρο σε συγκεκριμένες ώρες, «ξαφνικά» και «απροειδοποίητα» του αφαιρείται αυτό το δικαίωμα, γεγονός που απειλεί ευθέως την ύπαρξή του.

Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου:

Αγαπητοί συμπολίτες, το σωματείο μας «Τοξότης Πεύκης» αποτελεί ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πεύκης, με έτος ίδρυσης το 1984, επίσημο καταστατικό σωματείου από το έτος 2000 και σημαντική παρουσία στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.

Η ανδρική ομάδα του ποδοσφαιρικού του τμήματος, η οποία αγωνίζεται στο ανεξάρτητο εργασιακό πρωτάθλημα ΕΚΑ, προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης κάθε Τετάρτη και ώρα 20:00-22:00 από το 1990, ενώ κάθε Κυριακή, κατόπιν συνεννόησης, αγωνίζεται στο ανωτέρω στάδιο για το πρωτάθλημα.

Εδώ και τριάντα χρόνια, δηλαδή, παραχωρείται στο Σωματείο μας η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προπόνησης, ενώ τυπικά υποβάλλουμε κάθε έτος και σχετική αίτηση προς τον Δήμο. Τον Μάρτιο του έτους 2019 σταμάτησε η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης για τη διενέργεια εργασιών ανακατασκευής και βελτίωσης των εγκαταστάσεών του και άνοιξε ξανά τον Δεκέμβριο του έτους 2019, ανεπίσημα (αφού εκκρεμούν ακόμα κάποιες κατασκευές).

Το Σωματείο μας, ήδη από τον Σεπτέμβριο του έτους 2019, όπως κάθε χρόνο, υπέβαλε -τυπικά, όπως νομίζαμε- αίτημα για την ανανέωση των ωρών και ημέρας προπόνησης που του παραχωρούνται εδώ και τριάντα χρόνια. Εντελώς αυθαίρετα, ενημερωθήκαμε προφορικά τον Δεκέμβριο του έτους 2019 ότι οι συγκεκριμένες ώρες προπόνησης θα δοθούν σε άλλο αθλητικό σωματείο, η δε επίσημη θέση του Δήμου ήταν ότι επέλεξε το σωματείο αυτό ένα καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων (δηλαδή καμία άλλη ημέρα δεν θα μπορούσαμε να προπονηθούμε κατά τις ανωτέρω ώρες), και το αίτημά του έγινε δεκτό από το ΠΕΑΠ, χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη το δικό μας Σωματείο, το οποίο επίσημα χρησιμοποιούσε από το 1990 έως σήμερα το γήπεδο του Σταδίου κατά τις συγκεκριμένες ώρες και χωρίς καν να ληφθεί προηγουμένως απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου!

Η παντελής αδιαφορία του Δήμου για το δικό μας Σωματείο φαίνεται ακόμα πιο έντονα από το γεγονός ότι μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας και ύστερα από συνάντησή μας, τόσο με τον δήμαρχο όσο και με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, η αίτησή μας απαντήθηκε μόλις την 10/02/2020 με το με αρ. πρωτ: 223/10-02-2020 έγγραφο που υπογράφεται από την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, κ. Νικολαροπούλου, με το οποίο μας προτάθηκε -εντελώς προσχηματικά- η ώρα 21:30 έως το κλείσιμο του γηπέδου κάθε Τετάρτη, ενώ τα Δημοτικά Στάδια κατά νόμο δεν λειτουργούν μετά τις 22:00 το βράδυ, δηλαδή μας πρότειναν να κάνουμε προπόνηση για μισή μόλις ώρα!

Εναλλακτικά δε, μας προτάθηκε η ώρα 15:30 – 17:30 κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη, ώρα απαγορευτική για μία ερασιτεχνική ομάδα, καθότι αυτονόητο είναι ότι τα μέλη της τις ώρες αυτές ακόμα εργάζονται! Η αντιμετώπιση του Δήμου προς το Σωματείο μας, το οποίο έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης επί σειρά ετών, δείχνει την παντελή του αδιαφορία για τη συνέχιση της λειτουργίας του και υποτιμά την εμπιστοσύνη και τη νοημοσύνη των μελών του, καθώς και των συμπολιτών μας. Ουσιαστικά, μας ωθεί στη διάλυση της ομάδας μας, αφού ο Σύλλογός μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και η μίσθωση άλλου γηπέδου προϋποθέτει πόρους που δεν διαθέτουμε.

Κύριοι του Δήμου (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), γιατί κάνουν κουμάντο στο γήπεδο της Πεύκης οι λίγοι και τα Σωματεία, αντί για το επίσημο όργανο του Δήμου; Γιατί δεν υπολογίζετε επί ίσοις όροις όλους τους δημότες; Γιατί μας υποχρεώνετε να διαλυθούμε, έπειτα από τόσα χρόνια ομαλής λειτουργίας μας; Αυτή τη στιγμή, η ομάδα μας είναι εκτός γηπέδου και δεν μπορεί να προπονηθεί πλέον. Εάν δεν μας παραχωρηθεί η ώρα προπόνησης που είχαμε εδώ και τριάντα χρόνια, θα αναγκαστούμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας ώστε να καταπολεμηθεί η ανομία και να αποκατασταθεί η τάξη στο γήπεδο της Πεύκης.

Μετά τιμής, το Δ.Σ. και τα Μέλη του «Τοξότη Πεύκης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet