Τ. Μαυρίδης: Γιορτή για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τα εγκαίνια του πολυχώρου στη Λυκόβρυση
Αθλητισμός

Τ. Μαυρίδης: Γιορτή για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τα εγκαίνια του πολυχώρου στη Λυκόβρυση

Με μαζική συμμετοχή των πολιτών της Λυκόβρυσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου και του δήμαρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη. Η ανάπλαση περιλαμβάνει την πλατεία, κολυμβητήριο με δύο κολυμβητικές δεξαμενές και τους απαραίτητους χώρους, αναψυκτήριο, ανοιχτό θεατράκι και υπόγειο πάρκινγκ.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ συμμετείχαν στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις η Brillante Classic Orchestra, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βαφειάδου, η Ντέπη Σακελλαρίου με το συγκρότημά της The Melodies και το χορευτικό τμήμα της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης. Στους αγώνες επίδειξης συμμετείχαν κολυμβητές από τα τμήματα εκμάθησης του ΠΕΑΠ και από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πεύκης – Λυκόβρυσης, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Επίσης, υπήρχαν δραστηριότητες για τα παιδιά στο θεατράκι του πολυχώρου και ένα κέρασμα για τους παρισταμένους στον χώρο που πρόκειται να στεγάσει το αναψυκτήριο.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες EUROBANK, ΕΖΑ, ΒΙΚΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΖΑΦΕΙΡΗΣ CATERING και χορηγοί επικοινωνίας οι ΣΦΑΙΡΑ FM, ΜΟΥΣΙΚΟΣ και Media Master.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, πήρε τον λόγο μετά τον αγιασμό και, μεταξύ άλλων, ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Είναι μια γιορτινή ημέρα για τον Δήμο μας, γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση, συγκινημένοι όλοι μας, να σας υποδεχόμαστε, να σας καλωσορίζουμε και να εγκαινιάζουμε αυτόν τον υπέροχο χώρο, έναν Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής. Το έργο φέρει τη σφραγίδα πρώτα πρώτα των κατοίκων της Λυκόβρυσης. Ένα έργο πνοής για τον τότε Δήμο Λυκόβρυσης, κόσμημα για τον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

»Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός με τους συνεργάτες του είχαν το όραμα, την έμπνευση, τη θέληση, τη δημιουργικότητα. Πάλεψαν πολύ, γιατί δεν ήταν μόνο μια πολύ όμορφη σκέψη. Έπρεπε να αποκτήσουν τον χώρο που προοριζόταν να γίνει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο μεγάλης φίρμας. Μπήκαν μπροστά και πήραν τη μεγάλη απόφαση να αγοράσουν αυτόν τον χώρο, όταν ο Δήμος τότε δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και έπρεπε με έναν τρόπο να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση, ώστε να πάρουν το δάνειο από ιδιωτική τράπεζα. Και το κατάφεραν με ένα ειδικό τέλος που μπήκε σε όλους τους κατοίκους της Λυκόβρυσης. Γι΄ αυτό τονίζουμε κάθε φορά, ότι πέρα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, που οφείλω να ευχαριστήσω θερμά, είχαν και έχουν οικονομική συνδρομή, όλοι οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης. Αυτός ο υπέροχος χώρος, πέραν των αιρετών, φέρει τη σφραγίδα όλων των κατοίκων.

»Ο Δημήτρης Φωκιανός και οι συνεργάτες του έφτιαξαν μια μελέτη και την προώθησαν προς τον τότε νομάρχη, κ. Σγουρό και εξασφάλισαν το 70% της χρηματοδότησης, με το 30% συγχρηματοδότησης από τον Δήμο. Τα χρόνια πέρασαν και το 2014 μπήκε ο θεμέλιος λίθος στο έργο αυτό. Μετά τις εκλογές και την ανάδειξη των νέων αιρετών, είδαμε ότι το έργο από την αρχική σκέψη και μελέτη, έπρεπε να βελτιωθεί. Το προσπαθήσαμε με τη βοήθεια και συμμετοχή των τεχνικών υπηρεσιών, που οφείλω να ευχαριστήσω. Τα έργα αυτά δεν είναι μια προσπάθεια ενός ανθρώπου, είναι συλλογική προσπάθεια και έχει μια συνέχεια. Όλα αυτά τα έργα θέλουν πολύ κόπο. Δεν είναι μόνο γιορτινή μέρα που κόβουμε την κορδέλα. Έχουν ιστορία πίσω τους.

»Καταφέραμε χωρίς να επιβαρυνθεί το έργο, να αξιοποιήσουμε ένα κονδύλι μέσα από την ίδια τη μελέτη, για τη γεωθερμία, ώστε να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση από την λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών.  Αυτό που καταφέραμε με την προσπάθεια συναδέλφων της πλειοψηφίας και κάποιων της μειοψηφίας, είναι ότι, μετά από αίτημα του Δήμου μας, να υποστηρίξουμε ότι πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση η Περιφέρεια και αυτό το πετύχαμε.

»Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης εξοικονόμησε με αυτό τον τρόπο 1.300.000 ευρώ και αυτό είναι επίτευγμα της σημερινής δημοτικής Αρχής. Κατά την τελική φάση του έργου προχωρήσαμε πέραν της εγκατάστασης συστήματος γεωθερμίας στις κολυμβητικές δεξαμενές και στην εγκατάσταση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας led στο σύνολο του έργου, αξιοποιώντας το κονδύλι των απρόβλεπτων δαπανών, που ήταν ενταγμένο στην εν λόγω σύμβαση κατασκευής.

»Όλο αυτό δεν έγινε τυχαία. Το τονίζω αυτό γιατί σε κάθε έργο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να σταματήσουν αυτά τα μεγάλα έργα. Και προσπάθησαν στο παρελθόν. Δεν τα κατάφεραν, τους διαψεύσαμε και θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε γιατί υπάρχει θέληση και όραμα. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

»Θέλω να πιστεύω ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν και τα προγράμματα του κολυμβητηρίου, ώστε να γίνουν και εγγραφές. Για το αναψυκτήριο υπάρχει μια διαδικασία διαγωνισμού για να το εκμισθώσει ο Δήμος. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία, όραμα, πίστη σε αυτό που κάνουμε και να έχουμε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, κλήθηκε στο βήμα από τον δήμαρχο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σήμερα με χαρά εγκαινιάζουμε αυτόν τον Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής – ένα πραγματικό κόσμημα για τη Λυκόβρυση και όχι μόνο. Ένα έργο – υπόδειγμα που σέβεται το περιβάλλον και προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ένα έργο που σέβεται τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Ένα έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ένα έργο που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε η αποφασιστική παρέμβαση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας».

Σύντομους χαιρετισμούς απηυθύναν επίσης ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός, που αναφέρθηκαν στο πρώτο στάδιο σχεδιασμού του έργου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet