Χρ. Φωτίδης: Το ΠΕΑΠ ενάντια στη βία
Αθλητισμός

Χρ. Φωτίδης: Το ΠΕΑΠ ενάντια στη βία

Ενάντια στη βία, από όπου κι αν προέρχεται, τάσσεται το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή πρόσφατα επεισόδια σε παιδικό αγώνα μεταξύ του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Α.Ο. Πεύκης.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, επισημαίνει τα εξής:

Το ΠΕΑΠ ενάντια στη ΒΙΑ

Το ΠΕΑΠ είναι ενάντια σε όποια μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Ειδικά για τον Αθλητισμό, που «πρέπει» να προάγει την ευγενή άμιλλα και το «Ευ αγωνίζεσθαι».

Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Διαδημοτικό Γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης δεν τιμούν κανέναν και μάλιστα πριν από έναν αγώνα παιδικού πρωταθλήματος και με ομάδες δικές μας, του ίδιου Δήμου, του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Α.Ο. Πεύκης.

Τα θεωρούμε απαράδεκτα και τα καταδικάζουμε απερίφραστα.

Εδώ και λίγο καιρό, παρατηρούμε έναν φανατισμό και διάφορα συνθήματα έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και αλλού και κάποιες ακραίες συμπεριφορές συγκεκριμένων ομάδων «φιλάθλων» που με ακατανόμαστες φράσεις και ακραία συνθήματα καταφέρονται ενάντια, η μία κοινότητα κατά της άλλης. Επίσης οι «φίλαθλοι» της μιας ομάδας εναντίον της άλλης.

Αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται αυτό και γιατί; Ποιοι είναι εκείνοι -εάν υπάρχουν- που υποκινούν τέτοιες ακραίες ομάδες «φιλάθλων»; Τι εξυπηρετούν αυτές οι ομάδες; Βοηθούν ή υποβαθμίζουν την πόλη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό;

Εμείς θεωρούμε ότι οι δύο κοινότητες Λυκόβρυσης και Πεύκης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και περισσότερα πράγματα τις ενώνουν παρά τις χωρίζουν. Άλλωστε πολλά παιδιά από τη Λυκόβρυση αθλούνται και ανήκουν στον Σύλλογο του Α.Ο. Πεύκης και το αντίστροφο.

Ο Δήμος μας και το ΠΕΑΠ παραχωρούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στους Συλλόγους προσπαθώντας να βοηθήσουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους για το καλό των αθλουμένων και των αθλητών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Συλλόγους του Δήμου όχι μόνο να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα, αλλά να απομονώσουν από τις τάξεις των φιλάθλων τους, όποιους έχουν τέτοιες συμπεριφορές.

Είμαστε στη διάθεσή τους για να βοηθήσουμε σ΄ αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και σαν ΠΕΑΠ υπεύθυνο από τη δημοτική Αρχή για τον Αθλητισμό, θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα που έχουμε χρέος για να προασπίσουμε και να προστατέψουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας διότι δεν ανήκουν μόνο στους Συλλόγους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι περιουσία όλων μας και στη διάθεση όλων των αθλουμένων πολιτών.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet