1ο Γυμνάσιο Πεύκης: Κατατέθηκαν οι προσφορές για ανάπλαση αθλητικών εγκατ/σεων
Αθλητισμός

1ο Γυμνάσιο Πεύκης: Κατατέθηκαν οι προσφορές για ανάπλαση αθλητικών εγκατ/σεων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για το έργο ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης. Το ύψος του έργου φθάνει τις 102 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Προωθούμε σταθερά τη σειρά έργων υποδομών, ανάπλασης και βελτίωσης των κοινόχρηστων χώρων», επεσήμανε σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Με μοναδικό πάντοτε στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εν γένει της καθημερινότητας όλων των δημοτών και κατοίκων μας από τους μικρούς μας μαθητές έως τους αρκετά μεγαλύτερους “γονείς” μας της τρίτης ηλικίας. Όσο για τους μαθητές… σε μια εποχή που η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει κυρίως ένα αδιάκοπο τρέξιμο -σχολείο, σπίτι, φροντιστήριο-, σε μια εποχή που η παιδική και η νεανική παχυσαρκία παίρνει διαστάσεις επιδημίας, ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της καθιστικής ζωής, κυρίως, όμως, σε μια εποχή όπου οι τάσεις παραβατικότητας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, η απάντηση θα έπρεπε να είναι η στροφή στον αθλητισμό. Στόχος μας λοιπόν, που υποστηρίζουμε ως διοίκηση με κάθε τρόπο, η καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά. Και οι βάσεις μπορούν να μπουν μόνο από την πολύ μικρή ηλικία. Όλοι παραδέχονται ότι ο αθλητισμός κάνει πολύ καλό στην υγεία, αλλά και ότι η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό κατά τον ελεύθερό τους χρόνο, μακριά από συνήθειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς, έχει σίγουρα ευεργετικά αποτελέσματα. Τα σωματικά, άλλωστε, οφέλη που έχουν να αποκομίσουν τα παιδιά από τη γυμναστική είναι αμέτρητα: μυϊκή δύναμη, σωστή ανάπτυξη οστών, βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος, μείωση κινδύνων ασθενειών, ανάπτυξη φυσικών σωματικών ικανοτήτων, όπως είναι η αντοχή, η δύναμη, η ταχύτητα, η ευκινησία, πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet