Συμμαχία Πολιτών: Καλή επιτυχία στην Πευκιώτισσα Χρυσή Μόρφη
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Καλή επιτυχία στην Πευκιώτισσα Χρυσή Μόρφη

Καλή επιτυχία στην Πευκιώτισσα Χρυσή Μόρφη η οποία μετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο εύχεται η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Αποτελεί τιμή για τον Δήμο μας

Στο Ρίο της Βραζιλίας, εκεί όπου ζήσαμε πριν από λίγες ημέρες τις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων πρωταθλητών, αρχίζουν την Τετάρτη οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει και η χώρα μας με 60 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους είναι και μια Πευκιώτισσα, η οποία κατάφερε με πολύ μεγάλη προσπάθεια να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Χρυσή Μόρφη
Χρυσή Μόρφη

Πρόκειται για τη Χρυσή Μόρφη, η οποία συμμετέχει στο άθλημα Μπότσια. Τι είναι το Μπότσια; Είναι ένα άθλημα, που δεν έχει κάποιο αντίστοιχο στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα και διεξάγεται σε κλειστό χώρο. Στόχος των αθλητών είναι να ρίξουν ή να κυλήσουν τις κόκκινες ή μπλε μπάλες τους όσο γίνεται πιο κοντά στην ειδική άσπρη μπάλα, που ονομάζεται jack. Το Μπότσια είναι άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη σωματική αναπηρία τα οποία χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Η Χρυσή κατάγεται από αθλητική οικογένεια αφού και η αδελφή της, η Μίνα, καθηγήτρια σήμερα στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης, ήταν παλαιότερα πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σφυροβολία. Η Χρυσή είχε αρχικά πολλές διακρίσεις στην κολύμβηση. Τα τελευταία όμως χρόνια ξεκίνησε να κάνει Μπότσια όπου αυτή τη διετία πέτυχε και διεθνείς διακρίσεις, οι οποίες την έφεραν να είναι τώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το 2014 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν πέμπτη στα ζευγάρια, ενώ το 2015 ήταν έκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε Παραολυμπιακούς μετέχει για πρώτη φορά.

Λίγο πριν από την αναχώρησή της για το Ρίο συναντηθήκαμε στην επίσημη εκδήλωση προς τιμήν της αποστολής, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Χρυσή ήταν συγκινημένη γι΄ αυτή τη μεγάλη τιμή να είναι μέλος της Παραολυμπιακής αποστολής. «Μια διάκριση δεν είναι καθόλου εύκολη αφού για πρώτη φορά συμμετέχει η χώρα μας μετά το 2004 στο αγώνισμα. Όμως θα προσπαθήσω για το καλύτερο» τόνισε. Αναμφίβολα και μόνο η συμμετοχή της αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία εκ μέρους όχι μόνο της δημοτικής μας παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, αλλά εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας.      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet