Συμμαχία Πολιτών: 15 χρόνια κοροϊδίας για το Κλειστό Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: 15 χρόνια κοροϊδίας για το Κλειστό Λυκόβρυσης

Το θέμα του Κλειστού της Λυκόβρυσης ανακινεί και πάλι η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης καθώς επίκειται μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016) στην οποία δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για το γυμναστήριο.

Για 15 χρόνια «κοροϊδίας» από πλευράς των δημοτικών Αρχών του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης και του ενοποιημένου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο η παράταξη επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Οι νέοι προπονούνται υπό βροχή και κρύο, αλλά οι δήμαρχοι συνεχίζουν 15 χρόνια την κοροϊδία με το κλειστό της Λυκόβρυσης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 25 Απριλίου 2016, αποφασίστηκε με ψήφους 18 έναντι 5 να κατατεθεί εντός τριών μηνών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Οικονομοτεχνική Μελέτη για την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από την Εθνική Οδό, δίπλα από το μεγάλο σιδερένιο σκελετό με τον γερανό. Όμως πέρασαν οι τρεις μήνες, που έλεγε η απόφαση, αλλά τίποτα. Πέρασαν οι τέσσερις, πέρασαν οι πέντε, πέρασαν και οι έξι μήνες, αλλά η ίδια αδιαφορία από τους διοικούντες. Που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, όπως έκανε επί 12 χρόνια ο Δ. Φωκιανός.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης - Πεύκης
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η δημοτική μας παράταξη, η Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης και τους Κώστα Μπαλδεράνο και Νότα Σοκορέλη, έθεσαν το θέμα σε όλες τις συνεδριάσεις. Και ζητούσαν εξηγήσεις. Αλλά απαντήσεις δεν έπαιρναν. Τώρα έχουμε μια ακόμη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη. Είναι φανερό ότι πέρα από την ανικανότητα της αρχής έχουμε να κάνουμε και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Αν. Μαυρίδης συνέχισε να λέει ψέματα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευ. Παπανικολάου ακολουθεί προσθέτοντας και ειρωνείες. Και μέσα σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα έχουμε και την πλήρη αδιαφορία για το θέμα από τους περισσότερους Λυκοβρυσιώτες δημοτικούς συμβούλους. Και ιδιαιτέρως από τους Μ. Μαμαλάκη, Αντ. Τσελέντα, Κ. Νικολιδάκη, Γ. Πορριώτου, Χρ. Σκαμάκη, οι οποίοι το παίζουν… αγωνιστές της Λυκόβρυσης και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ασχολείται, χωρίς την άδειά τους  με τα προβλήματα της Λυκόβρυσης. Όμως η Συμμαχία Πολιτών σε επίπεδο και δημοτικής ομάδας, αλλά και στελεχών θα συνεχίσει να πιέζει τη δημοτική Αρχή ώστε να αφήσει τα λόγια και να ολοκληρώσει το Κλειστό το οποίο έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού 15 χρόνια.

Με ψέματα πέρασε 12 χρόνια ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Από κοντά και ο διάδοχός του Αν. Μαυρίδης. Και οι δυο μετέτρεψαν τον χώρο γύρω από το Κλειστό σε σκουπιδότοπο. Και έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας, μετά από τις καταγγελίες της δημοτικής μας παράταξης για να σταματήσουν να ρίχνουν τα απορρίμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν όταν κλήθηκε και κατέθεσε, μετά την εισαγγελική παραγγελία, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι οι φορείς της πόλης άρχισαν να δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για το κλειστό όταν ανέδειξε το θέμα το 2010 ο τότε δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος ασχολήθηκε αμέσως μόλις ψηφίστηκε η ένωση των δυο δήμων. Φυσικά δέχτηκε τόνους λάσπης, από τον υπεύθυνο αυτής της κατάστασης (Δ. Φωκιανό), γιατί αποκάλυψε τα κακώς κείμενα. Ο άνθρωπος σκεφτόταν ακόμα και να το πουλήσει. Και εκτός από το πλιάτσικο που γινόταν σε βάρος της δημόσιας περιουσίας αποκαλύφτηκε ότι ο δήμαρχος είχε μετατρέψει τον χώρο σε κέντρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Δηλαδή σε κανονικό σκουπιδότοπο, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η νεολαία της πόλης εξακολουθούσε να προπονείται μέσα στο κρύο και κάτω από βροχή. Όσο για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη Φωκιανού; Ούτε μια ερώτηση δεν έκαναν, έτσι για τα… μάτια του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι μετά την αλλαγή δημάρχου (2014) άρχισαν να ζητάνε θερμά την αποπεράτωση φορείς και κάτοικοι της Λυκόβρυσης.

Όμως, πριν από έναν χρόνο με παρασκηνιακές κινήσεις και εκτός των νομίμων διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου ο νυν δήμαρχος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του τέως δημάρχου και κάποιων άλλων παραγόντων, αποφάσισαν να μετατρέψουν το ημιτελές κλειστό σε «πράσινο σημείο», δηλαδή κέντρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Το ξεσκέπασμα των παράνομων σχεδίων τους από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Κώστα Μπαλδεράνο, τους εξέθεσε.

Η Συμμαχία Πολιτών μαζί κάποια Τοπικά Μέσα άρχισε να ενημερώνει τους κατοίκους για τις απαράδεκτες αποφάσεις που είχαν ληφθεί πίσω από την πλάτη τους κι έτσι δημιουργήθηκε ένα κύμα αντίστασης. Εξ άλλου η  αποκάλυψη από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ότι η περιοχή που βρίσκεται το κλειστό είναι χωροθετημένη για αθλητικές εγκαταστάσεις ανάγκασε πολλούς να κρυφτούν. Και τον δήμαρχο να ανακαλέσει τα σχέδια του. Και αργότερα, καθώς βρέθηκε απομονωμένος, να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Βεβαίως οι πολίτες δεν του έχουν εμπιστοσύνη. Το γεγονός ότι εξαπάτησε ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την οικονομοτεχνική μελέτη, την οποία θα έφερνε για ψήφιση από τα μέσα Ιουλίου αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μην ξεχνάμε ότι και ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός, ο οποίος κρύβεται πίσω του, είχε πάρει κι αυτός απόφαση για Οικονομοτεχνική Μελέτη στο Δ.Σ. (την υπ. αρ. 65) στις 20 Μαρτίου 2012.

Είδατε εσείς τίποτα; Όχι βέβαια. Η κοροϊδία λοιπόν συνεχίζεται σε βάρος των νέων του τόπου μας από τους δημάρχους Μαυρογιαλούρους.

Κρίμα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet