Ευρωπαϊκή βράβευση Γ. Θεοδωρακόπουλου για την προσφορά του στη δημοσιογραφία
Αθλητισμός

Ευρωπαϊκή βράβευση Γ. Θεοδωρακόπουλου για την προσφορά του στη δημοσιογραφία

Η Ένωση Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών (UEPS) τίμησε τον δημοσιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, επί 14 χρόνια πρόεδρο του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών), πρώην δήμαρχο Πεύκης και νυν επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία και τις υπηρεσίες του στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Τύπου διεθνώς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά τη διάρκεια της βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή τελετή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο γεγονός ότι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος εμπνεύστηκε και καθιέρωσε το σύστημα της Μικτής Ζώνης στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η αρχή είχε γίνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας και ακολούθησε το Ευρωμπάσκετ.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας αμέσως μετά τη βράβευσή του από το προεδρείο της UEPS (Ι. Daras, Charles Camenzouli) αναφέρθηκε στις αξίες του αθλητισμού για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η αθλητική δημοσιογραφία, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την «Άθληση για Όλους» και το βάρος που πρέπει να δίνεται στις ημέρες μας. «Οι ευθύνες στον τομέα αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες» σημείωσε.

Κλείνοντας εξέφρασε τη χαρά του για τη βράβευση και τόνισε ότι:

«Το σύστημα της Μικτής Ζώνης αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εργαλείο για γρήγορη ενημέρωση των πολιτών, αφού εφαρμόζεται παγκοσμίως σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, μικρές και μεγάλες. Κάποτε μιλούσαν στον Τύπο μετά τους αγώνες και μάλιστα με πολύωρη καθυστέρηση μόνο οι νικητές. Σήμερα σε ελάχιστο χρόνο μετά τη λήξη τους είναι υποχρεωτικά στη διάθεση του ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου όχι μόνο οι πρωταγωνιστές, αλλά και όλοι οι αθλητές ατομικών ή ομαδικών αθλημάτων, αφού υποχρεώνονται να περάσουν από το σημείο που βρίσκονται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Είναι σημαντικό που αναγνωρίζεται διεθνώς ότι αυτή η υπόθεση γεννήθηκε στη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε επί οκτώ χρόνια εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet