Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η άθληση για όλους προτεραιότητα για τους Δήμους
Αθλητισμός

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η άθληση για όλους προτεραιότητα για τους Δήμους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (ΕλλΕΔΑ) που είχε κεντρικό θέμα «Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό».

 Το συνέδριο ασχολήθηκε και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πολύ ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα  «Οργάνωση του αθλητισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», στην οποία συμμετείχαν αιρετοί και στελέχη των δήμων. Συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας ήταν ο αθλητικός δημοσιογράφος και πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως επικεφαλής σήμερα της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης και ως πρώην δήμαρχος Πεύκης και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, παρουσίασε σειρά προτάσεων για την άθληση για όλους μέσα στους δήμους και για τη συνεργασία των δήμων με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

«Το ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που διοργανώσαμε το 2013 στην Καβάλα έβαλε τις βάσεις και έδωσε πολλές απαντήσεις στα ζητήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η ανάπτυξη της άθλησης για όλους, ανεξαρτήτως επιδόσεων και ηλικίας, αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής για τους σύγχρονους δήμους» ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Επίσης, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για άθληση στα χρόνια της κρίσης έχει αυξηθεί σημαντικά. Για αυτό και οι ευθύνες των ΟΤΑ είναι τώρα μεγαλύτερες από ποτέ. Ειδική αναφορά έκανε στο γεγονός ότι επί θητείας του, το 2007, στον Δήμο της Πεύκης άνοιξε το στάδιο στους κατοίκους και εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα που έφερε καθημερινά εκατοντάδες πολίτες στα κουλουάρ. «Θυμάμαι τότε ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, που ήθελαν το στάδιο μόνο για τα σωματεία, αλλά επιμείναμε και βεβαίως δικαιωθήκαμε» υπογράμμισε.

Στην στρογγυλή τράπεζα παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες καλές πρακτικές οργάνωσης δραστηριοτήτων και τονίστηκε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία τράπεζας πληροφοριών και καλών πρακτικών από όπου οι ΟΤΑ θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες και υλικό. Οι δημοτικοί αθλητικοί οργανισμοί πρέπει να κατανοήσουν τα οφέλη που προκύπτουν από την άθληση, την άσκηση και την αναψυχή και ν’ αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αθλητικής πολιτικής που θα έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αναφέρθηκε σχετικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ετήσια γενική συνέλευση της ΕλλΕΔΑ, η οποία συνήλθε  με αφορμή το 17ο συνέδριο, με ομόφωνη απόφασή της, ανακήρυξε τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο επίτιμο μέλος της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet