22ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Άλσος Μορέλλα
Αθλητισμός

22ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Άλσος Μορέλλα

Τον 22ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 11:00 π.μ., στο Άλσος Μορέλλα (πάνω από το δημαρχείο στην Πεύκη). Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητή στίβου Αναστάσιου Μιζηκάκη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με τεράστιες ωφέλειες στην καθημερινότητά μας, όπου μπορεί να κυριαρχούν μέσα στη δύσκολη συγκυρία και συναισθήματα άγχους, μονοτονίας, αλλά και μοναξιάς. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από καθημερινή φυσική δραστηριότητα, καθώς με αυτό τον τρόπο αναπτύσσουν τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Εκτός από τις σωματικές ωφέλειες, όπως η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η αποβολή των τοξινών και η καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, όσον αφορά το πνευματικό επίπεδο από τις βασικές έννοιες που διδασκόμαστε μέσω του αθλητισμού, είναι η βούληση, η αντοχή, η υπομονή, η επιμονή, η αγωνιστικότητα, η εργατικότητα και η κοινωνικότητα. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να αντιληφθούμε τη διαφορετικότητα, καλλιεργώντας στη μεγάλη μας οικογένεια τη μεγάλη αξία του αλληλοσεβασμού που πρεσβεύουμε. Σας περιμένουμε όλους στο Άλσος Μορέλλα στις 7 Μαΐου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, επισήμανε: «Τρέχουμε για καλό σκοπό… για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας, στη μνήμη του αθλητή στίβου Αναστάσιου Μιζηκάκη, για την προώθηση των ευγενών χαρακτηριστικών της άμιλλας, ξεπροβοδίζοντας σιγά – σιγά όλοι μαζί την άνοιξη. Σας προσκαλούμε όλους στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού στον Δήμο μας».

Πληροφορίες για τον αγώνα

22ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος για τις κατηγορίες:

  1. Απόσταση 1.000.μ. για μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων γεννηθείσες το 2005, 2006 και 2007.
  2. Απόσταση 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων γεννηθέντες το 2005, 2006 και 2007.
  3. Απόσταση 2.000 μ. για μαθήτριες Γυμνασίων και αθλήτριες συλλόγων γεννηθείσες το 2002, 2003 & 2004.
  4. Απόσταση 2.000 μ. για μαθητές Γυμνασίων και αθλητές συλλόγων γεννηθέντες το 2002, 2003 & 2004.
  5. Απόσταση 3.000 μ. για μαθήτριες λυκείων και αθλήτριες συλλόγων γεννηθείσες το 2001 και μεγαλύτερες.
  6. Απόσταση 3.000 μ. για μαθητές λυκείων και αθλητές συλλόγων γεννηθέντες το 2001 και μεγαλύτεροι.

Η εκκίνηση για κάθε απόσταση θα είναι κοινή, αλλά θα ισχύει ξεχωριστή βαθμολογία και κατάταξη για ατομική και ομαδική βαθμολογία.

Στον αγώνα εκτός από τους μαθητές-τριες και τους αθλητές-τριες μπορούν να συμμετάσχουν και ανεξάρτητοι.

Στους τρεις πρώτους μαθητές-τριες και αθλητές-τριες της ατομικής κατάταξης και στα τρία πρώτα σχολεία και Σωματεία της ομαδικής βαθμολογίας κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα (πρώτοι) και διπλώματα στους δεύτερους-τρίτους. Για το ομαδικό για όλες τις κατηγορίες των αγώνων βαθμολογούνται οι τέσσερις καλύτεροι μαθητές-τριες και οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές-τριες κατά τον τερματισμό του αγώνα από κάθε σχολείο ή Σωματείο και αποτελούν τη βαθμολογούμενη ομάδα.

Άλλες πληροφορίες:

  • Επαμειβόμενο έπαθλο θα απονεμηθεί στο σχολείο ή σωματείο σε μια από τις κατηγορίες των αγώνων που θα τερματίσουν οι περισσότεροι δρομείς.
  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2005-2006 και οι μετέπειτα τροποποιήσεις του.
  • Σε όλους που θα τερματίσουν θα τους απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
  • Όλοι οι αθλητές-τριες πρέπει να φορούν τη στολή του Σωματείου τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet