Πρωταθλητής Β΄ Εθνικής Κατηγορίας το Σκακιστικό Τμήμα Α.Ο. Πεύκης
Αθλητισμός

Πρωταθλητής Β΄ Εθνικής Κατηγορίας το Σκακιστικό Τμήμα Α.Ο. Πεύκης

Πρωταθλητές της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2016 είναι οι παίκτες του Σκακιστικού Τμήματος του Α.Ο. Πεύκης.

Μετά από οκτώ συνεχόμενες ευρείες νίκες σε ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, η ομάδα αναδεικνύεται πρώτη στην κατάταξη και με τις περισσότερες νίκες ανά σκακιέρα.

Ο Αθλητικός Όμιλος δίνει τα θερμά συγχαρητήριά του σε όλους τους παίκτες της ομάδας, τους προπονητές, τους γονείς και σε όλους τους παράγοντες που συντέλεσαν στην άνοδο στην ανώτατη Εθνική κατηγορία.

Δείτε τα αποτελέσματα.

Η σύνθεση των ομάδων Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας είναι δεκαμελής, αποτελούμενη από τέσσερις άντρες, μία γυναίκα, δύο νεάνιδες και τρία αγόρια (κάτω των 20, 16 και 12 ετών).

Για τον προπονητή της ομάδας, fide master και πρώτη σκακιέρα της ομάδας Μάριο Τασσόπουλο, όπως και για τον Φίλιππο Κορνιώτη, το Πρωτάθλημα τελείωσε χωρίς ήττες και στους εννέα γύρους.

Τα αδέλφια Παύλος, Γεωργία, Δημήτρης και Μαριάννα Δερμιτζάκη έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συγκεντρώνοντας πάρα πολλούς βαθμούς για την ομάδα. Ο Δημήτρης Δερμιτζάκης, μάλιστα, έκανε το απόλυτο 4/4. Το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Ο. Πεύκης τους εύχεται «πάντα επιτυχίες και καλή πρόοδο στη ζωή τους».

Η Μυρτώ Φρέσκου χάρισε δύο σημαντικές νίκες στις νεάνιδες, ενώ η Αντιγόνη Σκαράκη, στη γυναικεία ομάδα, ηττήθηκε μόνον μία φορά.

Οι παίκτες Βασίλης Παπαγεωργίου (καλύτερη 2η σκακιέρα), Κώστας Παναγιώτης και Σπύρος Γιαννακουλόπουλος έδωσαν με τη σειρά τους αξιόλογες μάχες στις σκακιέρες τους.

Τέλος, ο μικρός Ιωάννης Πιαλόπουλος έκανε μία πρώτη εμφάνιση στο πρωτάθλημα και το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Ο. Πεύκης τον ευχαριστεί και του εύχεται «Καλή πρόοδο».

Ο παλαίμαχος της ομάδας και καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιάννης Σίσκος, που έχει χαρίσει στον Όμιλο στο παρελθόν πολλές νίκες, έδωσε το «παρών» σε μία δύσκολη αναμέτρηση και ο Σύλλογος τον ευχαριστεί.

Οι προπονητές Νίκος Ζαχαρίου και Παναγιώτης Κώστας, προσφέροντας την αμέριστη βοήθειά τους σε όλους, συνεχίζουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Α.Ο. Πεύκης, να μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν το σκάκι, ως πνευματικό παιχνίδι και ευγενική άμιλλα. Η προσφορά τους, όπως εξηγεί ο Όμιλος, είναι ανεκτίμητη.

Τέλος το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Ο. Πεύκης ευχαριστεί τον βασικό παράγοντα της ομάδας, Γιώργο Καψούλη, για τις αναλύσεις, την επικοινωνία και τη διατήρηση της συνεργασίας στην ομάδα, όπως και τον Κώστα Γκούλιο για την αποτελεσματική διεκπεραίωση των αγώνων και την υποστήριξη σε όλους τους τομείς.

Τα μέλη και η φίλοι του Σκακιστικού Τμήματος του Α.Ο. Πεύκης θα γιορτάσουν σύντομα την επιτυχία τους, μαζί με τις διακρίσεις των μικρών στα Σχολικά Πρωταθλήματα, όπως της Ελένης Αρβανιτάκη, της Αντριάννας Χριστοπούλου, των αδελφών Δερμιτζάκη και του Φίλιππου Κορνιώτη στα Σχολικά Πρωταθλήματα 2015.

Παράλληλα, στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Chessnale 2015, στο Mall Athens, η ομάδα ισοβάθμισε στην 1η θέση στο Rapid Αττικής  και ο Φίλιππος Κορνιώτης κατέκτησε την 2η θέση στο Ατομικό Rapid.

Τέλος, ο παίκτης του Ομίλου Παναγιώτης Κώστας κατέκτησε τη 2η θέση στο Ατομικό Blitz Αττικής 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος: «Συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέβασαν την ομάδα σε αυτό το σκαλοπάτι, μετά από επτά χρόνια, με αφοσίωση, θέληση και εμπιστοσύνη! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο!!!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet