Στα παλιά του… ολυμπιακά λημέρια ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Στα παλιά του… ολυμπιακά λημέρια ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, παρακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, προσκαλεσμένος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών θα είναι και μεταξύ των λαμπαδηδρόμων που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα λίγο πριν από το Παναθηναϊκό Στάδιο το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Εκεί θα παραδοθεί στην οργανωτική επιτροπή του Ρίο, στην πόλη που θα φιλοξενήσει από τις 5 Αυγούστου τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, που άναψε με τη βοήθεια κοίλου κάτοπτρου από τις αχτίδες του ηλίου, άρχισε ήδη το ταξίδι της σε 21 νομούς της χώρας μας. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας, παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος παρέλαβε τη Φλόγα, προ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και υπό τα χειροκροτήματα χιλιάδων θεατών, από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. Τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει μεταδώσει ως σχολιαστής της ΕΡΤ πολλές φορές τελετές της Αφής είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Αρχαία Ολυμπία τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, την αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Ναουάλ Ελ Μουταβακέλ και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροής του Ρίο Κάρλος Νούσμαν καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet