Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Πεύκη
Λυκόβρυση - Πεύκη

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Πεύκη

Με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Επικρατείας Πάνου Σκουρλέτη, 17 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν Αναφορά για τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα «Για την εξέταση δημόσιας αναφοράς της ΟΙΕΛΕ, που αφορά ιδιωτικό νηπιαγωγείο» και ειδικότερα  την καταγγελία εκπαιδευτικού για τις συνθήκες εργασίας της σε νηπιαγωγείο στην περιοχή της Πεύκης.

Οι υπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, «καταπατούνται όχι μόνο η εκπαιδευτική και εργασιακή νομιμότητα, αλλά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της εκπαιδευτικού». Στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ καταγράφονται ανησυχίες, καταγγελίες και επισημάνσεις για το επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας της συγκεκριμένης, αλλά και κάθε εκπαιδευτικής μονάδας στην οποία λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά και γίνεται λόγος για «τραγικές συνθήκες εργασίας με ενδεχόμενο κίνδυνο απόλυσης».

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Για την εξέταση δημόσιας αναφοράς της ΟΙΕΛΕ που αφορά ιδιωτικό νηπιαγωγείο».

Οι υπογράφοντες βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, την από 21/11/2022 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που αφορά καταγγελία για εκπαιδευτικό που εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην περιοχή της Πεύκης. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση καταπατούνται, όχι μόνο η εκπαιδευτική και εργασιακή νομιμότητα, αλλά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της εκπαιδευτικού.

Στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ καταγράφονται ανησυχίες, καταγγελίες και επισημάνσεις για το επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας της συγκεκριμένης αλλά και κάθε εκπαιδευτικής μονάδας, στην οποία λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά και γίνεται λόγος για τραγικές συνθήκες εργασίας με ενδεχόμενο κίνδυνο απόλυσης.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων.

Αθήνα, 25/11/2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος), Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία), Γκιόλας Γιάννης, Ηγουμενίδης Νίκος, Κασιμάτη Νίνα, Κατρούγκαλος Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μάρκου Κώστας, Μουζάλας Γιάννης, Μωραϊτης Θάνος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαηλιού Γιώργος, ,Πούλου Γιώτα, Σκουρολιάκος Πάνος, Φίλης Νίκος, Χρηστίδου Ραλλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet