Β. Μήκας: «Να προχωρήσουμε μελέτη αξιοποίησης του ΕΘΙΑΓΕ»
Ποιότητα Ζωής

Β. Μήκας: «Να προχωρήσουμε μελέτη αξιοποίησης του ΕΘΙΑΓΕ»

Σε παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ οικοπέδου στον Δήμο Ναυπλιέων αναφέρεται ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη» Βασίλης Μήκας, ως παράδειγμα για το «τι μπορεί να επιτύχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προχωρώντας προμελέτη για τις προτάσεις αξιοποίησης» του κτήματος ΕΘΙΑΓΕ ΑΒΚ218.

Παράλληλα, διερωτάται εάν μπορεί να ισχύει η παραχώρηση αυτή και ταυτοχρόνως οι δηλώσεις βουλευτή στη συνέντευξη Τύπου για το κτήμα της Λυκόβρυσης (βλέπε δημοσίευμα Ξεκάθαρο ΟΧΙ στο ξεπούλημα του κτήματος πρώην ΕΘΙΑΓΕ – VIDEO) ότι «βάσει καταστατικού το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύεται μόνον να πουλάει και όχι να αξιοποιεί» και αντιτίθεται στο ότι στη συνέντευξη Τύπου έλαβαν τον λόγο βουλευτές ενός κόμματος, χωρίς να υπάρχει «αντίλογος από τα άλλα κόμματα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Β. Μήκα:

Έκταση 10 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη παραχωρείται από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Ναυπλίου (σύμφωνα με ανάρτηση στον Δήμο Ναυπλιέων) και ας λειτουργήσει σαν παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε αν προχωρήσουμε την «Προμελέτη για τις προτάσεις αξιοποίησης» από τον Δήμο μας, όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Επιτροπή.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε ότι, βουλευτής ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, ότι το ΤΑΙΠΕΔ βάσει καταστατικού δεσμεύεται μόνο να πουλάει και όχι να αξιοποιεί. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα η παραχώρηση στον Δήμο Ναυπλίου και να είναι ακριβής η δήλωση της βουλευτού. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν, στη συνέντευξη Τύπου του Δήμου, της Επιτροπής και των εργαζομένων, παίρνουν τον λόγο, εκτός προγραμματισμού, κομματικοί παράγοντες μόνο ενός κόμματος και προωθούν τις κομματικές τους απόψεις, χωρίς αντίλογο από τα άλλα κόμματα, που δεν είχαν κληθεί σύμφωνα με το ακομμάτιστο πλαίσιο του προγραμματισμού της εκδήλωσης.

Βασίλης Μήκας
Πρόεδρος Εξ.-Πολ.Συλ. «Η Πεύκη»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet