Γ. Θεοδωρακόπουλος: Μεγάλα ερωτηματικά για τα Μαρμαράδικα της Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Μεγάλα ερωτηματικά για τα Μαρμαράδικα της Λυκόβρυσης

Εκ νέου παρέμβαση για τη λειτουργία των Μαρμαράδικων στη Λυκόβρυση κάνει εκ νέου ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για «αδιαφορία» και «μεγάλα ερωτηματικά» που αφορούν στα Μαρμαράδικα.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, και πολίτης του Δήμου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Η φωνή αγωνίας και τα μεγάλα ερωτηματικά για τα Μαρμαράδικα της Λυκόβρυσης. Τόση αδιαφορία!!!

Η ιστορία με το μαρμαράδικο της Λυκόβρυσης που θα έφευγε οριστικά από το κέντρο της πόλης λίγο πριν ή λίγο μετά το 2010  είναι πλέον γνωστή σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Όσο όμως το είδατε εσείς να απομακρύνεται, άλλο τόσο το είδαν και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ρύθμισαν τη ζωή τους και επένδυσαν τις οικονομίες τους με όσα τους υποσχόταν η τότε δημοτική Αρχή του κ. Φωκιανού. Που τελικά άφησε μια πόλη εντελώς απροστάτευτη.

Και όχι μόνο δεν πήγαν εκτός πόλης τέτοιου είδους δραστηριότητες, αλλά επεκτάθηκαν κιόλας. Με την άδεια φυσικά των αρχών. Και με την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου. Έτσι λοιπόν από τα μέσα του 2017 οι κάτοικοι της περιοχής είδαν με έκπληξη ότι η έκταση των 2.000τ.μ. της επιχείρησης άρχισε να επεκτείνεται και να φθάνει τα 5.000τ.μ. κάτω από τα μάτια του δημάρχου κ. Μαυρίδη και της ομάδας.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι πέρυσι τον Αύγουστο όταν ως επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησα να συζητηθεί εκτάκτως στη συνεδρίαση εκείνη η πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία απέρριψε την πρόταση για να το συζητήσει την επόμενη φορά. Αλλά στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου εντελώς τυχαία… ξέχασαν να το συμπεριλάβουν στην ημερήσια διάταξη. Αλλά όταν στην αρχή του Δ.Σ. κατήγγειλα το γεγονός ο δήμαρχος… σύρθηκε στο να αποδεχτεί τη συζήτηση. Και αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου. Και άρχισαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς καμιά ουσία και κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς…» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος μαζί με τα στελέχη της δημοτικής κίνησης βρίσκεται κοντά στους κατοίκους της περιοχής και προσπαθεί να μειωθούν οι καταστρεπτικές συνέπειες από αυτή την απαράδεκτη υπόθεση.

 «Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα έστω κι αν η δημοτική Αρχή αδιαφορεί και πετάει την μπάλα στην εξέδρα» τονίζει προς τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν την ποιότητα  ζωής των οικογενειών τους και την απαξίωση των σπιτιών τους από την υποβάθμιση της περιοχής. Οι επισκέψεις λοιπόν στον Δήμο και η παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συχνές.

Η φωνή αγωνίας και τα μεγάλα ερωτηματικά ενός πολίτη

Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Λευτέρη Ελευθερίου, πριν από λίγο καιρό στην «ώρα του πολίτη», ο οποίος είπε τα πράματα με το όνομά τους και όσο δυνατά μπορούσε:

Λευτέρης Ελευθερίου

«Η παρέμβαση μου εδώ έχει θέμα το γνωστό μαρμαράδικο της Λυκόβρυσης.

»Σε μια άλλη παρουσία μου εδώ, πριν από λίγους μήνες, έλαβα την απάντηση από τον κ. δήμαρχο, ότι ο Δήμος είχε άγνοια για την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε επέκταση, για την ακρίβεια δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων.

»Ούτε και ρωτήθηκε, ούτε και συναίνεσε στην χορήγηση αδείας κατασκευής.

»Πληροφορήθηκα όμως με κατάπληξη, ότι σε κάποια πρόσφατα συμβούλια, βγήκαν άλλα πράγματα στη φόρα.

»Ο Δήμος και γνώριζε και κώφευσε για την περιβόητη κατασκευή από το 2015. Κρυμμένος πίσω από το δάχτυλο του νόμου ότι όλα είναι νόμιμα και έχουν το δικαίωμα.

»Και διερωτούμαι εγώ ο αφελής πολίτης: Εφόσον ήτανε όλα νόμιμα προς τι η πρόσληψη δικηγόρου για προσβολή της χορήγησης αδείας;

»Και γιατί αυτή τη διαδικασία δεν την κάνατε έγκαιρα;

»Και γιατί δεν συμβουλευτήκατε νομικούς για το τι ενέργειες μπορούσατε να κάνετε σαν Δήμος, πριν τη χορήγηση της αδείας;

»Και γιατί καθυστερήσατε τόσο εγκληματικά να προχωρήσετε έστω και όταν το αποφασίσατε όταν άρχισαν οι εκσκαφές;

»Παρά μόνο το αφήσατε να περάσει όλο το καλοκαίρι, όταν οι εργασίες κόντευαν να τελειώσουν, γνωρίζοντας ότι απόφαση περί αναστολής των εργασιών δεν υπήρχε περίπτωση να εκδοθεί σε σύντομο διάστημα.

»Και γιατί δεν προτρέψατε τον δικηγόρο που προσλάβατε να καταθέσει την αγωγή με την ένδειξη του κατεπείγοντος;

»Μήπως όλα αυτά σκόπημα τα καθυστερήσατε, για να ρίξετε στάχτη στα ματιά στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, ότι εσείς κάνατε το καθήκον σας (εντός εισαγωγικών το καθήκον φυσικά) οπότε αποσείετε και τις ευθύνες και την υποχρέωση σας προς τους πολίτες.

»Γιατί δεν κινητοποιήθηκε ο Δήμος όταν το γεγονός ήτανε εν γενέσει του; Παρά το άφησε να εκτελεστεί για να μας δικαιολογηθεί μετά ότι εμείς κάναμε ότι ήτανε να κάνουμε, πλην όμως η απόφαση του δικαστηρίου…

»Γιατί δεν φωνάξατε τα τηλεοπτικά κανάλια; Γιατί δεν δώσατε έκταση στο γεγονός να υπάρξει κάποιος αντίχτυπος ότι κάποιοι αντιδρούν σ’ αυτό το ανοσιουργήμα. Μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα από ένα νηπιαγωγείο. Θα είχε βουήξει όλη η Ελλάδα αν το γνωστοποιούσατε αυτό.

»Δεν είχατε τη δυνατότητα; Όταν είναι να σας απαθανατίζουν και να σας φωτογραφίζουν σε εκδηλώσεις τα βρίσκετε τα κανάλια, όταν χρειάζεται σε κάτι τόσο σοβαρό ήταν τόσο δύσκολο;

»Και γιατί ο κ. αντιδήμαρχος κορόιδευε 20 ανθρώπους σε συναντήσεις που είχαμε μαζί του από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας μας ότι δεν είχε ιδέα;

»Τώρα που βγήκαν όλα στη φόρα τι έχει να μας πει;

»Τι κινήσεις έχει κάνει ο Δήμος στο θέμα της άδειας λειτουργίας;

»Θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να μας πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του Δήμου, τι δυνατότητες έχει και τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα.

»Το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά χωρίς άδεια

»Το ζούμε, το βλέπουμε, το μυριζόμαστε και το ακούμε κάθε μέρα

»Εσείς όλοι εδώ τι κάνετε;

»Εφαρμόζετε το δόγμα… μακρυά από την πόρτα μου και όπου θέλει ας είναι. Εσείς κ. δήμαρχε, κ. αντιδήμαρχοι, κ. σύμβουλοι, αν ήτανε δίπλα από το σπίτι σας, αυτή την απαθή στάση θα κρατούσατε;

»Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά… και όχι με τη νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου.

»Γιατί δημόσιοι υπάλληλοι δεν είσαστε όσο κι αν μερικοί το έχουν παρερμηνεύσει.

»Έχετε εκλεγεί για να υπηρετείτε τον Δήμο και τους δημότες. 

»Αν αυτό μερικοί δεν το έχετε καταλάβει, κακώς βρίσκεστε σ’ αυτές τις θέσεις».

»Μεγάλες αλήθειες αλλά ποιος ακούσει στο δήμο για τα τεράστια λάθη που έγιναν στη Λυκόβρυση από τις αρχές του 2000 και άφησαν την πόλη και τους κατοίκους απροστάτευτους;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet