Γ. Θεοδωρακόπουλος: Το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση έχει πάρει τον δρόμο του
Επιχειρήσεις – Αγορά

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση έχει πάρει τον δρόμο του

Καταγγελία για κατασκευή εμπορικού κέντρου στη Λυκόβρυση, και συγκεκριμένα δίπλα στο ημιτελές κλειστό γήπεδο, κάνει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Το εμπορικό κέντρο, που είχε προγραμματιστεί εδώ και δέκα χρόνια να κατασκευαστεί, «φαίνεται ότι έχει πάρει τον δρόμο του», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, η οποία τονίζει ότι υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή και ότι «έχουν αλλάξει πολλά στο μεταλλικό κτήριο».

Ο δημοτικός σύμβουλος ζητεί άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το τεράστιο εμπορικό κέντρο που δημιουργείται δίπλα στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης

Το τεράστιο εμπορικό κέντρο που είχε προγραμματιστεί εδώ και δέκα χρόνια να κατασκευαστεί στη Λυκόβρυση, στην είσοδό της από την Εθνική Οδό και δίπλα στο ημιτελές κλειστό γυμναστήριο και το οποίο κάποιοι ήταν έτοιμοι να το… θυσιάσουν, φαίνεται ότι έχει πάρει τον δρόμο του.

Οι πληροφορίες της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και τα δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων επιβεβαιώνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Φαίνεται όμως ότι η διοίκηση του Δήμου μας να μην παρακολουθεί ούτε αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Γιατί όφειλε ήδη να έχει πλάνο και να μελετάει τις εξελίξεις σε διαπαραταξιακό επίπεδο.

«Γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα θέμα που θα φέρει τα επάνω κάτω στη ζωή του Δήμου μας και θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων από κάποιους θετικά και από κάποιους άλλους αρνητικά. Κι επειδή σε τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου να παίζει ή να κρύβεται. Θεωρούμε ότι πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε και υπεύθυνη ενημέρωση να υπάρξει και να καθοριστούν διαπαραταξιακά οι κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, και επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη δραστηριότητα. Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν πριν από λίγους μήνες όταν έπιασε δουλειά ο τεράστιος γερανός που βρισκόταν επί χρόνια σε ακινησία επάνω από το «μεταλλικό κτήριο», στην είσοδο της Λυκόβρυσης. Λίγο ενωρίτερα είχε ασφαλτοστρωθεί και το στενό δρομάκι μπροστά από το «μεταλλικό κτήριο». Ήταν φανερό ότι κάτι γινόταν. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η επικεφαλής της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών υπέβαλαν ερωτήσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2017 για τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Πριν από δύο εβδομάδες δημοσίευμα σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα αναφέρει για την απόφαση του ομογενούς επιχειρηματία (από τη Βενεζουέλα) κ. Π. Κωνσταντίνου να προωθήσει τα σχέδιά του για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή. Και η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε να έχουν αλλάξει πολλά στο κτήριο. Ένα κτήριο που ανήκει κατά τα δυο τρίτα στον Δήμο μας και κατά το υπόλοιπο ένα τρίτο στη Μεταμόρφωση» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης, που αναπλήρωνε τον δήμαρχο, είπε ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή και ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ΒΙΠΑ (Βιομηχανικό Πάρκο) υπό πολεοδόμηση και ότι έχει ακόμη πολλά προβλήματα.

Όμως ο Όμιλος Κωνσταντίνου, που το 2010 έχει πραγματοποιήσει στη Βουλιαγμένης την επένδυση «Athens Metro Mall», τρέχει την επένδυση γρήγορα για τη δημιουργία εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου, στα σύνορα Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, όπως σημειώνει και η Καθημερινή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια επένδυση που θα μοιάζει και στο «χωριό των Σπάτων» και στο Mall, δεδομένου ότι ο όμιλος έχει στην κατοχή του έκταση 90 στρεμμάτων, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη του επένδυση. Για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις το εμπορικό κέντρο που είναι αρκετά μικρότερο και λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο (Βουλιαγμένης) φιλοξενεί 100 περίπου και 18 εστιατόρια.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις ώστε να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες. Κάλεσε όμως για μια ακόμη φορά τη δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να πει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αν δεν γνωρίζει να ρωτήσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet